Društvo

Evropsko zlato za Borine gimnazijalce iz Niša i studente iz Beograda

Dva zlata za timove “Biljna tajna” sa Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu i “Ekolim” i Gimnaziju “Bora Stanković” iz Niša.

Predstavnici Srbije, su pobednici Popri International Eusair Youth takmičenja u kategorijama (najbolji studentski tim i najbolji srednjoškolski tim). POPRI takmičenje je održano u Sarajevu u okviru #EUSAIR (Strategija za Jadransko-Jonsku regiju).

Takmičenje je održano uz učešće timova iz Albanije, Hrvatske, Grčke, Italije, San Marina, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Foto: Ana Veljković

Profesorka i mentor profesorka Ani Veljković iz niške gimnazije “Bora Stanković” koja je vodila srednjoškolski tim, samo je još jednom pokazala da na niške đake može da se računa kada su inovacije u pitanju. Pomogao je i profesor Aleksandar Vekić koji je pomogao da timovima uobliče svoje ideje i prezentuju ih na kvalitetan način.

“Ekolim je radio već dve godine na ovoj ideji. Učenici su pohvaljeni od svih u žiriju da su bili zreli i fantastični. Dobili su pohvale i da su imali najbolje predstavljanje na čitavom takmičenju. Nagrada za oba pobednička tima je studijsko putovanje u Novu Goricu. Sad razmišljamo kako da učenicima obezbedimo put ali sam sigurna da će neko prepoznati potrebu i želeti da nam pomogne”, rekla je uz osmeh profesorka Ana Veljković za Niške Vesti.

Srbiju su i ove godine predstavljali pobednici Najbolja Tehnološka Inovacija u kategoriji inovativne ideje – najbolji studentski tim i najbolji srednjoškolski tim, dok je logističku podršku učesnicima pružao Business Incubator Novi Sad.

U aprilu ove godine su najavljivali ovo takmi;enje a pre dva dana obadovali su nas medaljama. Bravo!

Takmičenje za najbolju inovaciju u Srbiji: Hoće li niški srednjoškolci ponoviti uspeh?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com