Društvo

Evropska škola debate u Nišu

Šestoro mladih učestvovaće 5. februara od 12 sati na prvoj ovogodišnjoj debati u okviru projekta Evropske škole debate. Događaj će biti organizovan u EU info kutku u Nišu. Na debati će govoriti Aleksandra Ignjatović i Aleksandra Pešić sa Filozofskog fakulteta, Anđela Nedeljković iz Gimnazije Svetozar Marković iz Jagodine, Đorđe Cvetković, Dušan Zdravković i Radovan Čejović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Tema prve debate biće: „Da li su sjedinjene evropske države rešenje za budućnost Evrope?“

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih pet godina pohađalo više od 300 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 20 javnih debata.

U maju svake godine u okviru promocije Dana Evrope, završna debata i ceremonija dodele diploma održavaju se u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com