Društvo

„Evropa za građane“ u pet evropskih gradova

Gradska opština Medijana potpisala je pismo o namerama za prekogranični projekat „Evropa za građane“ a koji će realizovati sa Mađarskom, Bugarskom, Rumunijom i Slovačkom.

Predsednik GO Medijana Milan Krstić i član Veća GO Medijana resorno zadužen za kulturu Vladimir Đorđević, na poziv bugarskog grada Kozloduj, posetili su Vašarošnami u Mađarskoj.

Povod je bio radni sastanak gradonačelnika grada domaćina Filep Šandora, gradonačelnice Kozloduja Marinele Nikolove i predsednika GO Medijana Milana Krstića radi apliciranja na konkurskod Evropske komisije – EACEA .

Foto: GO Madijana

Gradonačelnik Vašarošnamija upoznao sve prisutne sa temom projekta kojim žele da apliciraju na poziv koji je otvoren do 01.03.2017. godine, pod nazivom „EVROPA ZA GRAĐANE“. Projektom je predviđeno formiranje mreže od 5 evropskih gradova i realizacija 5 projekata u svakom od gradova-opština, članica mreže.

Svaka od članica predlaže projekat koji je deo glavnog projekta čiji je nosilac mađarski grad Vašarošnami, a teme su iz oblasti kulture, turizma i ekonomije. Svaki od događaja sastoji se iz tri segmenta:tribine na zadatu temu sa relevantnim predstavnicima svih gradova, radionicama sa prezentacijom date teme i organizovanjem događaja koji će na najbolji način promovisati zadatu temu.

Mrežu gradova po projektu čija je vrednost 150 000 eura sačinjavaće: Vašarošnami (Mađarska), GO Medijana (Republika Srbija), Margita (Rumunija), Kozloduj (Republika Bugarska) i Velkekapuš (Slovačka).

Na sastanku je gradonačelnik Vašarošnamija, Filep Šandor uputio zvanični poziv gradonačelnici Kozloduja Marineli Nikolovoj i predsedniku GO Medijane Milanu Krstiću da uzmu učešće u projektu. Oboje su prihvatili i potpisali separatno sa gradonačelnikom Vašarošnamija „Pisma o namerama“ za učešće u projektu. Pismom o namerama predviđeno je i jačanje saradnje i povezivanje i u svim ostalim društvenim sferama i učešću u budućim projektima, a u cilju unapređenja odnosa dva grada-opštine i dveju zemalja.

GO Medijana preuzela je obavezu da u najkraćem roku dostavi sve potrebne podatke nosiocu projekta gradu Vašarošnami, Mađarska.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com