Društvo

Evo kako će izgledati NOVI centralni gradski trg u Nišu (FOTO)

Narednih dana biće poznato više detalja kako će niški Trg Kralja Milana da izgleda nakon velike rekonstrukcije koja će prema nezvaničnim informacijama početi na jesen ove godine.

“Trenutno se priprema detaljna i velika prezentacija čitavog projekta. Odmah nakon Božića predstavićemo Nišlijama kako će izgledati njihov glavni gradski trg nakon rekonstrukcije. O tome će se puno pričati narednih dana”, rekao je za Niške Vesti Miloš Milošević, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti.

Foto:www.skyscrapercity.com; Nova fontana u prvom planu

Niškim novinarima je na godišnjoj konferenciji za štampu u Gradskoj kući pred kraj prošle godine gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio upravo ovaj projekat koji će biti jedan od važnijih na kojima će grad raditi u ovoj godini.

“Pri kraju smo završetka projekta uređenja Trga Kralja Milana. Centar grada će dobiti potpuno novo lice uključujući uređen most kod niške Tvrđave i prelaz preko ulice što u kombinaciji sa radovima u Tvrđavi čini celinu. Ovaj uređen deo spojiće Trg Republike, Kazandžijsko sokače, Obrenovićevu ulicu i Trg Kralja Milana u jednu veliku gradsku pešačku sezonu”, rekao je Milan Ranđelović, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj na godišnjem koktelu koji je organizovala ova kancelarija koja stoji iza čitavog projekta.

Da će ovaj deo grada postati pešačka zona najavljeno je i prilikom zatvaranja mosta kod Tvrđave još avgusta lane, o čemu su Niške Vesti pisale.

Gledaoci jutarnjeg programa NTV imali su priliku da prilikom gostovanja niškog gradonačelnika Darka Bulatovića vide slike planova kako će izgledati niški glavni gradski trg nakon uređenja.

Za sada je poznato vrlo malo informacija vezanih za ovaj projekat, jer je za sada izrađena samo tehnička dokumentacija prostorno-funkcionalne sredine šireg okruženja Trga Kralja Milana i projekat za izvođenje pešačkog mosta kod Tvrđave.

Nosilac implementacije je Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj. Ukupna vrednost projekta je 600 hiljada dinara a učešće Grada Niša u projektu je 100%. Očekivani rok završetka radova je četiri meseca, od početka radova.

Kako nezvanično saznaju Niške Vesti izgradnja novog gradskog trga u Nišu krenuće na jesen 2018. godine, pa se može očekivatio da narednu Novu godinu 2019. dočekamo na potpuno rekonstruisanom Trgu Kralja Milana uz novu fontanu koja je planirana ispred Gradske kuće, gde se danas nalazi parking.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com