Na kafici

Eva Ras: Kivna na političare, razočarana u ljude

Kivna na političare, razočarana u ljude, retko koga od kolega poštuje, obožava kada je zamole za selfi, ponosna je što sa punih 76. godina i dalje glumi, a sećanja na davno izgubljenu ćerku i supruga, drže je u životu. To nam, u razgovoru za Niške Vesti, otkriva Eva Ras.

Uz njene uloge odrasle su mnoge generacije u čitavoj bivšoj SFRJ. Njena potresna životna priča i tragedije koje su je zadesile, napravile su je, kaže, jačom i pametnijom, ali ipak jedva čeka da otputuje na „onaj svet“ i ponovo sretne svoje najmilije.

Gubitak supruga Radomira Stevića Rasa u njegovoj četrdesetoj, a zatim i prerani odlazak ćerke Krune, koja je iznenada preminula u 24. godini, zavili su Evu u crno.

Sve svoje uspomene Eva je sakrila od sebe i pustila sećanju da oživaljava uspomene na njih. U njenom stanu, kako objašnjava, nema fotografija njene porodice, jer oni žive u njenom srcu.

„Kada su moji umrli, ja sam sve porodične fotografije skupila i stavila u kutiju, da ne bih svoju Krunu pretvorila u fotografije“, iskrena je Eva.

Međutim, njenim patnjama ovde nije bio kraj.  Novi životni udarac usledio je kada su joj lekari saopštili da boluje od kancera. Od tada više nije bila ista. Cinizam je postao sinonim za Evu Ras, pa više ne iznenađuje kada od nje čujemo sočnu psovku, vulgarnu izjavu, ili najgoru pljuvačinu.

O svojim kolegama ne priča mnogo, ali kaže da najviše ceni Vojina Ćetkovića.

„Doduše i on me je razočarao svojom ulogom Laze Kostića. Tako je bez veze glumio, ne znam šta mu je to trebalo. Puno nade polažem u ovu novu seriju koja se snima o Nemanjićima i nadam se da će biti dobra“, kaže Eva Ras.

Iako su nas u prethodnoj godini mnogi velikani iz sveta glume napustili, Eva ne pati za njima i kako sama kaže, ne razume zašto se oko toga diže galama.

„Pa na žalost, napušta nas mnogo madih ljudi svaki dan. Ne razumem zašto bi sada neko više žalio ove poznate, kad odlaze i mnogo mlađi od njih“, kaže Eva.

Kada je karijera u pitanju Eva kaže da je najsrećnija zbog činjenice da ima 77 godina, a da je i dalje glumica. Ponosna je na jednu od njenih poslednjih uloga u filmu „Saga o tri nevina muškarca“ u kome skida nevinost tinejdžeru.

Eva Ras je napravila pravu revoluciju, kada se, možda prva u jugoslovenskom filmu, skinula za potrebe ostvarenja “Ljubavni slučaj ptt službenice” Dušana Makavejeva iz 1967. godine. Scena sa crnom mačkom na njenoj zadnjici spada u jednu od antologijskih u svetskom filmu, a Eva je tada postala jedna od ikona domaće kinematografije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com