Ekonomija

EU PRO raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava malim preduzećima

Razvojni program EU PRO pozvao je vlasnike malih i srednjih preduzeća da se do 10. novembra prijave na javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme.

Kako su predstavnici tog programa istkli na prezentaciji održanoj u Nišu bespovratna sredstva namenjana su isključivo firmama koje nisu starije od pet godina i koje se bave proizvodnom delatnošću.

Milica Korać iz Sektora za mala i srednja preduzeća EU PRO programa kazala je da će mala i srednja preduzeća za nabavku opreme moći da dobiju od 10.000 do 70.000 evra, a učešće MSP iznosiće 20 do 30 odsto od ukupne vrednosti opreme. EU PRO će, dodala je Korać, dodeliti ukupno dodeliti dva i po miliona evra bespovratnih sredstava.

Foto: B. Lj.

„Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzeća koja su registrovana od početka 2014. godine do kraja 2018. godine. Uslov za učešće je i da preduzeće nije bilo u blokadi i da ima barem jednog zaposlenog“, izjavila je Korać.

Ona je rekla da će rezultati javnog poziva biti poznati početkom marta, a nakon potpisivanja ugovora o dodeli sredstava vlasnici malih i srednjih preduzeća imaće rok od godinu dana da nabave opremu.

„Ovo je drugi javni poziv EU PRO programa, u okviru prvog poziva koji smo imali prošle godine 106 malih i srednjih preduzeća dobilo je ukupno 2,1 milion evra za nabavku opreme. Većina njih je već nabavila opremu koju su tražili“, izjavila je Korać.

Kako je istakla Korać, EU PRO program dodeljuje bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima jer jer prepoznat njihov značaj za privredu Srbije, otvaranje novih radnih mesta i nove investicije.

Drugi javni poziv za podršku razvoju preduzetništva Razvojni program EU PRO predstaviće do 17. oktobra i u Pirotu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Šapcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu i Zaječaru, kao i na Zlatiboru i Srebrnom jezeru.

Već sutra javni poziv biće predstavljen u Pirotu, a za dva dana u Leskovcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button