Društvo

 EU info kutak izložbom obeležio pet godina rada

Maja 2016. godine svečano su otvorene prostorije EU info kutka u Voždovoj ulici u Nišu, koji aktivno radi sa građanima, pruža korisne informacije i realizuje mnogobrojne značajne aktivnosti na području južne i jugoistočne Srbije. Za pet godina rada EU info kutak je organizovao više od 220 događaja, samostalno ili partnerski sa drugim organizacijama i institucijama.

Povodom pet godina rada, priređena je izložba fotografija sa najvažnijih događaja koji su obeležili taj period, iz različitih oblasti delovanja EU info kutka.

                “Danas je 9.maj koji se širom Evrope obeležava kao dan sećanaja na Šumanovu dekleraciju i  svake godine prilika za Delegaciju Evropske unije u Srbiji i našu EU mrežu da raznovrsnim sadržajima ukažemo na ono što jesu osnovne evropske brednosti i ono što je temelj saradnje između Srbije i Evropske unije.Za nas je ovaj dan  posebno važan jer danas proslavljamo i svoj peti rođendan. Već pet godina zahvaljujući saradnji Delegaciji i Grada Niša EU info kutak se nalazi u centru grada in a taj način smo  bliži  građanima sa kojima delimo informacije u vezi sa fondovima  i programima EU koji su deo programa evropskih integracija”, istakla je Danijela Vučić, menadžer EU info kutka.

Postavka obuhvata fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja, poseta EU ambasadora i zvaničnika, društvenih kampanja i drugih značajnih aktivnosti koje su organizovane u minulih pet godina.

Danijela Vučić je ovom prilikom najavila i program koji će biti održan 11.maja kada u Niš stiže EU caravan kao deo centralne manifestacije obeležavanja Dana Evrope.

             “ Tog dana, od 11 do 19 sati na trgu kralja Milana, posetioci će moći da krenu na virtuelno putovanje Evropom i „otvore vrata“ nekih od omiljenih evropskih gradova. Uživaće u šarenolikom sadržaju, interaktivnoj izložbi na kojoj će moći da pogledaju zanimljive video priče uz pomoć savremene tehnologije, a spremne su i mnogobrojne postavke”, istakla je Danijela Vučić.

Za tada je pripremljena i umetnička instalacija koju su pripremili studenti Fakulteta umetnosti iz Niša i izložba Rastimo zajedno.

Dolazak EU karavana u Niš organizuju Delegacija EU u Srbiji i EU info kutak Niš, uz partnerstvo i izuzetnu podršku koju pruža Grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com