Obrazovanje

ETŠ „Nikola Tesla“ priznanje u okviru projekta „Digitalna škola – evropski pilot program“

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ Niš dobila je priznanje „Mentor škola“ kao jedna od najbolje ocenjenih škola u okviru projekta „Digitalna škola – evropski pilot program“.

U Srbiji projekat realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan. Prema rečima direktora škole Nebojše Sokolovića niška ETŠ „Nikola Tesla“ je jedna od 20 digitalnih škola u Srbiji i jedna od 100 u Evropi.

„Projekat je imao za cilj da formira model razvoja i priznavanja „digitalnih škola“ koji će poslužiti kao putokaz za uspešno razvijanje obrazovnih praksi u školama. U okviru projekta razvijen je okvir za dobijanje znaka „Digitalna škola“ kojim se meri nivo digitalne zrelosti u primeni informacijsko komunikacijskih tehnologija u školi“, kaže direktor ETŠ „Nikola Tesla“ Nebojša Sokolović.

U projektu učestvuju pet zemlje, Irska, Litvanija,Škotska, Slovenija i Srbija.

„ Projekat se temelji na upotrebi SELFI instrumenta koji će obezbediti podršku pilot školama za samovrednovanje digitalne zrelosti škola. U osnovi projekta se nalazi razvoj Internet platforme koja će omogućiti niz resursa i mogućnosti za škole da poboljšaju svoj digitalni kapacitet, kroz online obuke, ali i podrškom „uživo“ od strane Zavoda, resornog ministarstva i nevladinog sektora“, dodaje Sokolović.

Projekat će takođe omogućiti i povezivanje sa drugim evropskim školama radi deljenja iskustava u profesionalnoj praksi oko digitalnog obrazovanja i pomoći školama da pronađu podršku unutar i izvan njihove zemlje radi unapređivanja znanja i digitalnih veština nastavnika i učenika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com