Društvo

ETŠ “MIJA STANIMIROVIĆ”: Humanitarni turnir u gejmingu za drugaricu Nataliju

Učenički parlament Eletrotehničke škole „Mija Stanimirović“ pokrenuo je humanitarnu akciju kako bi pomogli svojoj drugarici Natalija Bašović koja boluje od retke bolesti – Fridrihove ataksije. Humanitarni turnir u gejmingu biće održan 22. i 23.maja, a prijava učenika za takmičenje traje do 19.maja.

Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” na ovaj način žele da pomognu da se prikupe novčana sredstva za Nataliju kako bi ona mogla da nastavi lečenje, a iza svega stoji svest mladih srednjoškolaca da je humanost najvrednija osobina koju neko može da poseduje.

“Na turniru mogu da učestvuju učenici, ali je poziv upućen svim ljudima koji žele da pomognu. Sva sredstva prikupljena na turniru biće uplaćena na Natalijin račun u fondaciji Budi human namenjen za lečenje Natalije i njene mlađe sestre“, kaže direktor škole Aca Stevanović.

Pravila nalažu da ekipe koje učestvuju na turniru imaju po pet igrača.Kotizacija za turnir je 200 dinara, a svaki tim uplatiće tako po 1000 dinara na račun Natalije.


Svi koji žele da podrže ovu akciju, mogu svoju donaciju da uplate SMS-om sadržine 718 i pošalju na broj 3030 ili mogu uplatiti donaciju na račun 160-555296-66 (primalac je Fondacija Budi human, Beograd).

Natalija Bašović boluje od retke bolesti – Fridrihove ataksije, koja napada nervni sistem i srce. Nataliji su se prvi simptomi bolesti pojavili u devetoj godini života, a u periodu puberteta ostala je vezana za kolica. Kako bi joj se znatno poboljšao način života, potrebno joj je pet terapija matičnim ćelijama u Ukrajini, u periodu od pet godina. Od iste bolesti boluje i Iva, Natalijina mlađa sestra, kojoj je terapija takođe neophodna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com