Ekonomija

„Er Srbija“ ukida 27. oktobra letove od Niša do Budimpešte

„Er Srbija“ saopštila je danas da će, na osnovu odluke Vlade Srbije, posle 27. oktobra ukinuti liniju Niš-Budimpešta, zbog slabog interesovanja gradjana juga Srbije za putovanje u glavni grad Madjarske.

U saopštenju se navodi da je odluka o ukidanju avio linije do Budimpešte doneta zbog „želje“ da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša.

„Iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata“, istakli su u „Er Srbiji“.

Nacionalni avio-prevoznik će, navedeno je u saopštenju, svim putnicima koji su kupili karte za letove izmedju Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine vratiti novac.

U saopštenju se takodje navodi da je „Er Srbija“, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prati sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja.

Kompanija planira i sprovodi radnje koje imaju za cilj dalje unapređenje saobraćaja sa našeg drugog matičnog aerodroma u Nišu, a što je u interesu građana tog dela Srbije i srpskog nacionalnog avio-prevoznika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com