DruštvoVirus KoronaZdravlje

Epidemiološka situacija u Nišu sve bolja. Preporuka da se i dalje poštuju mere

Epidemiološka situacija u Nišu je iz dana u dan sve bolja, ocena je Gradskog štaba za vanredne situacije. Ipak, poruka je Štaba da su i dalje obavezne sve preporučene mere zaštite i prevencije.

 

“Analizirani podaci o broju izvršenih testova to potvrđuju, a posebno je ohrabrujuće da se uz sve novootkrivene gradjane sa pozitivnim rezultatima, čiji je broj u kovid ambulanti Doma zdravlja već danima jednocifren, kontrolišu i testiraju i svi njihovi kontakti, čime se otklanja mogućnost daljeg širenja zaraze u populaciji”, saoštio je Štab.

 

Kao stabilnija je ocenjena i situacija u ustanovama socijalne zaštite na ovom području, uz napomenu da je stanje u Gerontološkom centru Niš i dalje nesigurno i mora i dalje biti pod stalnim nadzorom.

Posebno je naglašeno da postoji i veliko interesovanje izlečenih građana Niša za doniranje krvne plazme, i da je do danas, to učinilo 12 naših sugrađana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com