Virus KoronaZdravlje

Epidemiološka situacija u Nišu stabilna, ali nije vreme za (p)opuštanje

Stabilne epidemiološke prilike u Nišu uslovile su zatvaranje dela trećeg sprata novog Kliničkog centra, koji je bio deo kovid sistema.

Ukoliko broj novih pacijenata zadrži trend opadanja moguće je da već u nedelju ceo treći sprat bude preveden u zelenu zonu, a i Vojna bolnica Niš bi uskoro mogla da izađe iz kovid sistema.

Uporedo sa masovnom imunizacijom stanovništva, na klinikama UKC Niš smanjio se i broj prijema novih kovid pacijenata čije zdravstveno stanje zahteva bolničko lečenje. Slična situacija je i u niškoj Vojnoj bolnici gde je trenutno jednocifren broj pacijenata.

Zoran Perišić, foto: P. V.

“Dobro je da imamo manji broj pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija i intenzivna medicinska nega. Ukoliko epidemiološke prilike ostanu stabilne i Vojna bolnica bi mogla da se vrati regularnom sistemu rada i izađe iz kovid sistema. Dogovor sa upravnikom te zdravstvene ustanove je da ukoliko bude novih slučajeva oni neće ići ka njima, jer imamo dovoljno kapaciteta i u Srbiji i u Nišu da prihvatimo pacijente sa ozbiljnom, teškom ili lakšom kliničkom slikom”, rekao je prof. dr Zoran Perišić direktor UKC Niš za niške medije.

 

Ipak, iako se broj novoinficiranih smanjuje, a imunizacija stanovništva raste, još nije vreme za opuštanje. Virus još nije savladan i oprez je neophodan, upozoravaju lekari i podsećaju da pranje ruku, nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance još nije “izašlo iz mode”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. O cemu prica ovaj? vojna vec izasla iz covid-a svi mediji pisali. Pre neki dan preseljeno trece krilo na drugu stranu i sad tamo ima oko 50 bolesnika on hoce da prazni taj sprat, gde ce ih, na krov? U njegovu kancelariju? Na cetvrtom spratu idu prijemi i to jos 10 mesta ima on namerava da prazni treci. Bice ovaj gori od Radovanovica sigurna sam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com