Virus KoronaZdravlje

Epidemiološka situacija u Nišu je takva da ne dozvoljava opuštanje

Trenutna situacija u Nišu je takva da ne dozvoljava opuštanje, posebno kada je poštovanje svih obaveznih mera zaštite i prevencije širenja epidemije u pitanju, zaključio je nakon analize i na osnovu medicinskih pokazatelja i ocene epidemiologa Gradski štab za vanredne situacije.

Кlinički centar, kako je ocenjeno, u ovom trenutku raspolaže dovoljnim kadrovskim, tehničkim, zaštitnim i smeštajnim kapacitetima za zbrinjavanje i adekvatno lečenje povećanog broja pacijenata, ali se mora raditi i na obezbeđenju novih smeštajnih kapaciteta u Nišu i okolnim mestima, kako bi se smanjio pritisak na sam Кlinički centar koji, u ovom trenutku, zbrinjava pacijente iz čitave južne i istočne, i dela centralne Srbije, saopštio je Štab.

Članovi Štaba analizirali su aktivnosti koje se preduzimaju na prevenciji širenja bolesti, posebno kada je u pitanju pojava rizičnog okupljanja velikog broja mladih na nišavskom keju i u parkovima u večernjim satima.

“Tu će se, kako je rečeno, pre svega raditi na edukaciji i upozoravanju o štetnosti ovakvog ponašanja, a ekipe lekara i psihologa Studentske poliklinike i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, potpomognute volonterima, već su počele edukativne razgovore sa mladima na keju. Sa tom aktivnošću nastaviće se i narednih večeri”, ističe se.

Cilj je, kako je istaknuto, da se mladima ukaže na opasnosti zbog nenošenje maski i masovnih okupljanja po njihovo  ali i po zdravlje ostalih sa kojima su u svakodnevnom kontaktu.

Štab je inspekcijskim slubama naložio striktnu kontrolu sprovođenja zaštitnih mera u svim delovima grada, a posebno mere obaveze nošenja zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima kao i na otvorenom, kada nije moguće održavanje socijalne distance, uz primenu svih zakonskih konsekvenci prema prekršiocima, bilo da su u pitanju pravna lica ili građani.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com