DruštvoVirus KoronaZdravlje

Epidemiološka situacija u Nišu blizu katastrofe

Naredna dva vikenda ne rade buvlja i auto pijaca

Niš beleži najoštriji rast broja zaraženih koronavirusom, a epidemiološka situacija u gradu je vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu, zaključeno je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Komunalnoj miliciji i komunalnim inspektorima naložena je rigoroznija kontrola i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera, koji će sprovoditi uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Niš.

Javno komunalnom preduzeću “Gorica” je naloženo da preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica, koje podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet osoba na otvorenom, držanje fizičke distance ili obavezno nošenje zaštitne maske.

Foto: Press služba gradonačelnice Niša

Pojačana kontrola sprovođenja epidemioloških mera na zelenim i kvantaškoj pijaci naložena JKP “Tržnica”, dok je Direkciji za javni gradski prevoz dat nalog za sprovođenje rigoroznijih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da u naredna dva vikenda buvlja i auto pijaca budu zatvorene.

Sa sednice Gradskog štaba upućen je apel građanima da se već sa prvim simptomima koji ukazuju na zaražavanje koronavirusom jave lekarima u kovid ambulantama. One koji to žele, pozvali su da se prijave za vakcinaciju uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na vakcinalni punkt.

Gradski štab je saopštio da Niš, sa 80.000 vakcinisanih, prednjači po broju vakcinisanog stanovništva i da Dom zdravlja raspolaže svim vrstama vakcine protiv virusa Kovid-19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Postovana gospodo iz kriznog staba grada Nisa.Zasto ne kazete pravu istinu o zatvaranju auto pijace?Kako je moguce da su Vase pijace koje vodi Trznica bezbedne a privatna auto pijaca nije iako ima neuporedivo veci razmak izmedju tezgi od Vasih koje kontrolise grad.Da nije mozda pravi razlog zatvaranja to sto godinama unazad pokusavate da otmete iz privatnih ruku plac na kome se nalazi auto pijaca?Ili zatvorite sve pijace u gradu i trzne centre ili pustite sve da rade.Kako vas nije sramota da se izivljavate na ljudima koji hrane porodice od tog posla?

    1. И треба ги позатвара Драгана сви пијаци у тврђаву што је Ромљани још направили па да сувенири продавамо туј на туристи.
      А не да шире епидеђемију.

      1. Ti si ili bolestan ili drogiran, šta su ti Romi ucinili, majmune glupavi, a ti si prvi koji kupuje od njih na buvljaku, a gundjas da oni prenose epidedzemiju, neznas ni da izgovaras reci kako treba, nepismeni majmune, i ti nalaziš manu ljudima koji se samo bore za zivot,

  2. svi mi s buvljaka da se sakupimo i u subotu ujutru umesto na buvljak da odemo da radimo na cvetnu ili zelenu pijacu pošto je tamo bezbedno.da udjemo kod njih i da iznesemo svoju robu pa da svi zajedno prodajemo.Korona ne sme da udje na gradske pijace valjda se plaši od gradskog kriznog štaba.Tržnica sme da radi a buvljak ne sme.Mi smo verovatno stoka koja ne zasluzuje da živi jer nismo članovi SNS i naša deca ne treba da jedu hleb

  3. Raspustiti pod hitno gradski krizni stab.Korumpirani su i nesposobni.Kad god ne znaju koje mere da donesu oni se uvate za buvljak ko pijan za plot.Kafici i kafane puni,trzni centri vriju od ljudi,na zelenu pijacu se jedva mimoilazis sa nekim ko ti dolazi u susret a oni se uvatili za buvljak.Udaraju na one koji ne mogu da se brane

  4. Na nivou drzave se nigde buvljaci ne zatvaraju,a ovde buvljak tretiraju kao ugostiteljski objekat. Kafici i restorani rade a buvljak zatvaraju,gde je tu logika?

  5. Meni nije jasno ako 80 000 vakcinisanih odakle ovoliko razboljevanje? Da li oboljevaju i ovi sto primili vakcininu? Ili ostatak od ovih sto se nisu vakcinisali pa sada masovno sto nisu? Sta je sa decom? Dajte sve podatke. Dajte podatke o nus pojavama vakcina.. Narodu dajete samo podatke koje zelite da delite. Sramota i ostavka

  6. И треба ги позатвара Драгана сви пијаци у тврђаву што је Ромљани још направили па да сувенири продавамо туј на туристи.
    А не да шире епидеђемију.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com