Merošina

Epidemija u Merošini ne jenjava, zabeležen prvi smrtni slučaj

U opštini Merošina 52 osobe zaražene su virusom Korona, zvaničan je podatak Instituta za javno Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, jedna osoba preminula od posledica Korone. U Doljevcu najveći broj zaraženih u Nišavskom okrugu, 66 potvrđena slučaja.

Prvi zvanični podaci za Merošinu pojavili su se 18. aprila, kada je bio 31 registrovan slučaj, a za samo četiri dana potvrđeno je još 22 slučaja zaraze Korona virusom, a jedna osoba je preminula. Najavljena relaksacija mera ne bi trebalo da nas zavara, pa apelujemo na građane da drže odstojanje i pridržavaju se propisanih mera kako bi zaštitili i sebe i druge.

Merošina je i u odnosu na druge opštine sa sličnim brojem stanovnika, dosta pogođena epidemijom, tačnije 0,71 procenat stanovništva, dok poređenja radi Gadžin Han ima 0,21 %, Žitorađa 0.33 %, a Svrljig 0,36 %. Jedino je teža situacija u opštini Doljevac gde je Koronom pogođen gotovo 1 procenat stanovništva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com