RegionVirus Korona

Epidemija koronavirusa bukti u celom niškom kraju

Epidemija korona virusa bukti u Nišu ali i u ostalim opštinama na području Nišavskog okruga. Opština Gadžin Han prošle godine imala je ukupno 55 zaraženih koronom, a toliko obolelih evidentirano je sada za manje od dve nedelje. Samo u jednom danu korona virus potvrdjen je kod 28 lica, od 37 testiranih.

Zbog naglog širenja virusa, opština Gadžin Han, proglasila je prošle nedelje vanrednu situaciju na svojoj teritoriji.

Dom zdravlja u Aleksincu apelovao je na sve gradjane te opštine da se prijave za vakcinaciju, uz napomenu da se do do sada vakcinisao ili prijavio za vakcinaciju tek svaki šesti odrasli stanovnik te opštine.

U saopštenju koje je na sajtu aleksinačkog Doma zdravlja objavljeno pod naslovom „Poražavajuća činjenica“ navodi se da je vakcinu protiv korona virusa do sada primilo 5.595 osoba, a da se za vakcinisanje prijavilo još 1.400.

U tom saopštenju se gradjani Aleksinca koji ne žele da se vakcinišu pozivaju da pročitaju drugo saopštenje u kome se navodi da je epidemiloška situacija na teritoriji te opštine „kritična“.

„Iza nas je najteža nedelja od početka pandemije, a jučerašnji dan je dan sa najvećim brojem pozitivnih na virus od početka pandemije – 88“, navedeno je u tom tekstu.

Gradjanima je upućen apel da svedu kontakte sa drugim ljudima na „apsolutni nužni minimum“ kako ne bi došlo „eksplozije širenja bolesti“.

U apelu je takodje rečeno da gradjani moraju krajnje ozbiljno da shvate ovu pandemiju i da se spreme da trpe posledice ukoliko to ne učine.

„Zdravstveni sistem je pred kolapsom. Za koji dan, ako se ovako nastavi, verovatno neće biti mesta u bolnicama. Imajte to na umu! Šta ćemo onda? Zamislite sebe da vas sanitet doveze do bolnice, a tamo jednostavno nema mesta za vas. Scena je stravična“, upozorili su iz aleksinačkog Doma zdravlja.

Prema podacima te zdravstvene ustanove prošle nedelje je na području aleksinačke opštine korona virus potvrdjen kod 384 osobe, što je najviše od pojave pandemije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button