Društvo

Eparhija niška zahvaljuje svima koji su pomogli evakuaciju hodočasnika iz Izraela

Eparhija Niška zahvalila se u saopštenju svima koji su pomogli bezbednu evakuaciju naših sunarodnika iz sukobom zahvaćenog Izraela.

 

“U jeku trenutnih nemilih događaja i ratnog vihora koji je zahvatio Svetu Zemlju, Pravoslavna Eparhija niška želi da izrazi svoje najdublje blagodarenje svim pojedincima i institucijama koji su pomogli bezbednu evakuaciju naših sunarodnika iz sukobom zahvaćenog Izraela”, saopštila je Eparhija niška.

Oni su najpre iskazali zahvalnost Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju i Predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, Vladi Repiblike Srbije, Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, Ambasadi Republike Srbije u Izraelu, kao i svim drugim ustanovama i pojedincima koji su pomogli sigurnom povratku hodočasnika, među kojima su bili i učenici završne godine niške Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija.

“Blagodareći primerima čovekoljublja, molimo se Gospodu Bogu i Presvetoj Bogomajci, kao i svima Svetima, da svima koji su svojim trudom i zalaganjem pomogli izbavljenju naših sunarodnika uzvrati stostrukim blagoslovom, kao i za što skorije okončanje sukoba u Svetoj Zemlji, zaključili su u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com