Društvo

EMS nastavlja gradnju dalekovoda uz asistenciju policije. Brzobrođani najavili NOVI protest (VIDEO)

Na opšte iznenađenje stanovnika Brzog Broda, jutros je umesto izvođača radova, na mesto gde je planirana izgradnja nadzemnih dalekovoda došla policija. Prema rečima stanovnika ovog naselja Ivana Cvetanovića, oni su došli da izvrše bezbedonosnu procenu, ali i da omoguće izvođaču radove zbog kojih su stanovnici ovog naselja više meseci protestovali. Zbog toga će oni sutra svojim telima braniti mesto gradnje, a za sredu 23. avgusta od 19 časova najavljuju i veliki protest.

 

 

“Nakon što smo završili razgovor sa policijom, za koju mogu da kažem da su bili veoma pristojni, došle su sve gradske službe sa nalogom Uprave za imovinu. Tu je bila Komunalna milicija, zatim pauk koji je došao da nosi automobile i oni su kako nam je rečeno tu jer moraju da obezbede mesto za kopanje dalekovoda do 31. oktobra. To znači da će oni dolaziti svakog dana u 8 do kraja oktobra”, objasnio je Cvetanović.

Neće odustati ni stanovnici Brzog Broda.

“Mi sutra sa decom izlazimo i tako ćemo svakog dana da radimo, branićemo svojim telima naše naselje. To je rečeno i komandiru policije i načelniku Komunalne milicije i predstavnicima svih ostalih službi koje su došle danas”, kazao je Cvetanović.

Veliki protest najavio je za sredu 23. avgusta.

“Blokiraćemo ulice, postavićemo koševe, roštilj, ako treba blokiraćemo saobraćaj i 10 sati. Nema više kompromisa. Do sada smo izlazili u susret, pa smo na ulice izlazili na pola sata, sada više toga nema. Spavaćemo na putu, ako treba”, odlučni su stanovnici ovog naselja.

Brzobrođani smatraju da su izigrani. EMS je osporio obećanje da će kablovi proći podzemnom trasom. Zato pozivaju stanovnike ovog naselja da im se u protestu pridruže u što većem broju.

 

 

Da posetimo stanovnici ovog naselja nisu protiv izgradnje dalekovoda, već traže da on i u tom naselju bude podzemni, kao što će biti u drugim delovima Niša. Ističu da pored Brzog Broda već prolazi dalekovod snage 35 kilovolta, a novi dalekovod imao bi provodnike od dva puta po 110 kilovolta. Planom koji je donet 2014. godine predvidjeno je da novi dalekovod bude delimično podzemni, delimično nadzemni. koliko bi bio izgradjen kao što je planirano žice bi išle iznad dečijieg igrališta, a zona zračenja bila bi do tribina.

Da druge strane iz AD „Elektromreže Srbije“ uveravaju meštane da su obezbedili sve dozvole i da su merenja pokazala da ničije zdravlje neće biti ugroženo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com