Društvo

EMS: Cev nije pukla zbog dalekovoda, radovi završeni pre mesec dana

Preduzeće “Elektromreža Srbije” demantovalo je danas pisanje medija da je do pucanja cevi u Ulici Branka Krsmanovića došlo prilikom postavljanja podzemnog dalekovoda. U saopštenju se navodi da je izvođač radova, preduzeće “Energotenika Južna Bačka” pre mesec dana na toj deonici postavilo podzemne energetske kablove.

“Tokom izvođenja radova na polaganju i zatrpavanju energetskih kablova nisu primećena nikakva oštećenja vodovodne cevi od strane odgovornog izvođača radova i stručnog nadzora, kao ni od strane JКP “Naisus””, navodi se u saopštenju “Elektromreža Srbije”.

Zbog pucanja vodovodne cevi kojom se vodom snabdevaju stanovnici na području najveće niške opštine Medijana, u nedelju popodne bio je poplavljen već broj automobila, podrumi nekoliko zgrada i park u Ulici Branka Krsmanovića. Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je od policije obaveštenje o uzrocima havarije kako bi odlučilo da li će pokrenuti neki postupak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Završeni radovi?
    Kej je raskopan već šest meseci, postavljeni kablovi su samo bili delimično pokriveni peskom. Obećali su da će park vratiti u prvobitno stanje, a sad je taj deo keja ruglo za grad.
    Ko tvrdi da je završio radove, nek iskopa sebi rupu ispred svoje kuće, isped ulaznih vrata, pa onda da kaže da je završio.

    1. Zavrseni radovi na toj deonici na postavljanju kabla. Nisu zavrseni na uredjenju povrsine, sto su svakako nadzemni radovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com