DruštvoRegion

Emisija “Moje selo veselo” snimana u selima Šarbanovac i  Sesalac u opštini Sokobanja

Epizode emisije “Moje selo veselo” snimane su ovih dana u selima Šarbanovac i  Sesalac u opštini Sokobanja. Ovo je bila prilika da se meštani ovih mesta pokažu u najlepšem svetlu, po svemu sudeći uspeli su u tome.

Foto: Kulturni centar Sokobanja

Ekipa ove zanimljive emisije posetila je dva sokobanjska sela Šarbanovac i Sesalac. U Šarbanovcu su obišli poljoprivredna domaćinstva, probali lokalne specijalitete, razgovarali sa meštanima.

Posebno su se obradovali najmlađi koji su se družili i  recitovali sa umetnicima. Druženje se nastavilo i u selu Sesalac.

Proizvodnja meda, lov, lekovito bilje , ekologija i domaća kuhinja bile su samo neke od tema kojima su se bavili autori emisije, a prirodna lepota Sesalačke pećine ostavila je najjači utisak na goste, kažu u Kulturnom centru Sokobanje.

“Ova poseta je još jednom istakla važnost povezivanja sela i  njihovih doprinosa svakodnevnom životu, i istakla važnost očuvanja naše kulturne baštine”.

Emisije “Moje selo veselo” snimljene u selima Šarbanovac i  Sesalac u opštini Sokobanja emitovaće se na proleće 2024.godine.

“Moje selo veselo” je televiyijski serijal kolažno-putopisnog tipa. Cilj projekta je promovisanje sela, prirode i njenih bogatstava, kao i podsticanje modernizacije domaćinstava i povratak mladih. Voditelji emisije su poznati svestrani umetnici Nenad Okanović i Bojan Ivković.

Foto: Kulturni centar Sokobanja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com