Kultura

Elvedinu Neziroviću uručena nagrada “Stevan Sremac” za roman “Ništa lakše od umiranja”

Elvedinu Neziroviću uručena je nagrada “Stevan Sremac” za njegov roman “Ništa lakše od umiranja”. Njegov roman žiri je proglasio za najbolju priznu knjigu u 2019. godini.

 

 

“Kao i svaki drugi pisac bio sam obradovan. Emocije su bile zaista posebne, a možda i posebnije zato što je meni ovo bila prva nagrada za roman”, kazao je Nezirović.

Prema njegovim rečima uspeh književnog dela je stvar ukusa, ličnog senzibiliteta i ličnog pristupa određenoj temi.

“Iz ličnog iskustva na ovom prostoru koji ujedinjuje jedan jezik, mogu da kažem da se piše jako puno i piše se prilično kvalitetno”, rekao je Nezirović.

Vule Žurić, dobitnik prošlogodišnje nagrade i član žirija istakao je da mu je drago što su izdavači, uprkos pandemiji, poslali preko 60 naslova i da posao ocenjivanja nije bio lak.

“Mislim da ova knjiga zaista zaslužuje što je dobila nagradu “Stevan Sremac”, pogotovo što nam donosi još jedan novi kvalitet, jer je ovo čini mi se prvi autor koji dolazi van granica Srbije, a iz istog govornog područja”, kazao je Žurić.

Nagrada “Stevan Sremac” ustanovljena je 2004. godine, dodeljuje je Grad Niš, uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović istakla je da će Grad Niš nastaviti i ubuduće da najbolje književnike nagrađuje nagradom “Stevan Sremac”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com