Društvo

ELEKTROTEHNIŠKA ŠKOLA “MIJA STANIMIROVIĆ” : Takmičenjem u gejmingu sakupljen novac za lečenje Natalije i Ive Bašović

Učenički parlament  ETŠ „Mija Stanimirović“ iz Niša organizovao je humanitarni turnir u gejmingu koji je održan 22. i 23. maja. Novac koji je prikupljen na turniru i od naših dragih prijatelja namenjen je za lečenje učenice drugog razreda naše škole, Natalije Bašović i njene mlađe sestre Ive. Natalija i Iva boluju od genetske bolesti, Fridrihove ataksije, koja napada nervni sistem i srce. Terapija matičnim ćelijama koju je potrebno da primaju 5 godina može im dosta poboljšati opšte stanje organizma i olakšati život.

“Po timu je plaćana kotizacija od 1000 dinara, odnosno 200 dinara po učesniku pa je za prijavu učesnika sakupljeno 20.000 dinara. Nagrade za najbolje na turniru je donirao e-Shark. Pobednički tim, “Megamajmuni”, u igri CS:GO je osvojio gejmerske slušalice za svakog člana ekipe. U igri LOL najbolja ekipa je bila “Generalno”, koji su osvojili gejmerske miševe”, kaže direktor škole Aleksandar Stevanović.

Veliku podršku organizaciji dala je igraonica Click u e-sportu iz Niša, koji su obezbedili nagrade kao i tehničku podršku.

Foto: V.P.

“Veliku zahvalnost dugujemo našim donatorima, prijateljima škole, koji su ukupno donirali 50.000 dinara i koji su organizatori turnira uručili Nataliji i njenoj sestri Ivi”, dodaje direktor Stevanović.

Na turniru je učestvovalo 20 timova, odnosno 115 igrača. Svaki tim je činilo5 učesnika i imali su pravo na po jednu zamenu. Turnir su organizovali učenici Rastko Đorđević, Petar Stošić, Petar Bejić, Martin Mitrović i Mihajlo Miladinović.

“Svesni popularnosti koju igranje kompijuterskih igrica ima među našim učenicima nadamo se da će ovaj turnir u gejmingu prerasti u tradicionalni i da će naša škola biti vodeća u promovisanju e-sporta kao vida okupljanja, druženja i takmičenja učenika širom Srbije”, ističe direktor Stevanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com