Obrazovanje

Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović” nosilac tri Eramus plus projekta

Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović, kako bi svojim učenicima obezbedili što kvalitetnije obrazovanje,  puno pažnje posvećuje medjunarodnim projektima. Ove školske godine škola je nosilac čak tri Erazmus plus projekta, dva projekta strateškog partnerstva i projekta mobilnosti.

Projekat pod nazivom “Exploring for practical skills” je realizovan u saradnji sa Školskim centrom Nova Gorica.

“Tokom aprila pet nastavnika posetilo je partnersku školu. Nova znanja i iskustva iz Slovenije nastavnici će primeniti u svakodnevnom radu, kako bi poboljšali kvalitet nastave”, saopštili su medijima.

Foto: ETŠ “Mija Stanimirović”

Projekat “More connection for programming perfection” je ove godine u završnoj fazi, a škola ga je realizovala sa partnerima iz Slovenije i Bugarske.

“Zajedno sa partnerskim školama, Školskim centrom Kranj i SPGE “Džon Atanasov” iz Sofije, razvili smo platformu za učenja na daljinu koja je namenjena učenicima smera Informacionih tehnologija za realizaciju praktične nastave. Platforma je odlično zaživela pa je svoju primenu našla i u nekim drugim predmetima a pre svega je olakšana komunikacija učenika i nastavnika sa socijalnim partnerima”, ističu.

Foto: ETŠ “Mija Stanimirović”

Projekat strateškog partnerstva “Smart World Wins” se realizuje sa partnerima iz Slovenije, Severne Makedonije i Srbije. Sve četiri ustanove će tokom projekta raditi na razvijanju pametnih uredjaja. Nastavnici i učenici prolaze kroz obuku a nakon toga razvijaju idejna rešenja u programiranju mikrokontrolera.

“Kruna ovog projekta biće smotra učeničkih radova u Nišu. Nadamo se da će učenici svih partnerskih škola pokazati koliko su vredni i kreativni, kao i da će ovaj događaj biti vredan pažnje”, najavljuju u ETŠ “Mija Stanimirović”.

Osnovana je 1949. godine i ove godine proslavlja svoju 73. godinu postojanja, a sutra obeležava  i svoj 73. Dan škole. Danas je to moderna škola sa atraktivnim zanimanjima koja prati potrebe tržišta rada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com