Obrazovanje

Elektronsko zakazivanje za upis i testiranje prvaka od 28. maja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Kako bi ovaj upis bio pojednostavljen, na portalu eUprava, od 28. maja, biće omogućena usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda, koja će omogućiti roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.

Usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. jula 2020. godine.

Preko aplikacije eUpis izvršiće se upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu).

Roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Izuzetno, ako je lekarski pregled izvršen pre 16. marta 2020. godine ili ako je obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula 2020. godine.

Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole, testiraće učenika.

Od 1. aprila roditelji imaju mogućnost da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u prvi razred u određenu osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije preko portala eUprava, navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com