Društvo

Elektronski fakultet : Potvrda za dobijanje vaučera biće besplatna

Na inicijativu Studentskog parlamenta Elektronskog fakulteta pokrenuta je procedura da se u što kraćem roku donese odluka da se izdavanje potvrde studentima koju oni koriste za dobijanje vaučera za letovanje, ne naplaćuje. Inicijativu Studentskog parlamenta već narednih dana razmotriće Savet fakulteta, ali po svoj prilici ona će biti prihvaćena. To je samo još jedan način da fakultet u saradnji sa Studentskim parlamentom i Savetom fakulteta zaštiti studentski standard.

Do pokretanje ove inicijative došlo je nakon obraćanja majke jednog od studenata ovog fakulteta niškim medijima kome je za izdavanje ove potvrde rečeno da mora da uplati 1000 dinara. Kako do sada nije bilo sličnih zahteva i radi se o novini od pre godinu dana u Odluci koja precizira usluge koje se ne plaćaju nisu se našli vaučeri za letovanje.

“Da se ta potvrda naplaćuje čula sam prvi put prošle godine kada su studentima odobreni vaučeri. Sada je mom detetu na Elektronskom fakultetu rečeno da mora da uplati 1.000 dinara kako bi dobio potvrdu da je student, jer potvrda je besplatna samo ako kao svrha stoji novčana pomoć”, kaže majka studenta.

Dekan Elektronskog fakulteta profesor dr Dragan Mančić kaže da postoji Odluka o naknadama za pružanje usluga koja je doneta 2013.godine i od tada utvrđeni iznosi nisu menjani. Sada će na inicijativu Studentskog parlamenta ova Odluka bila dopunjena.

Prof. dr Dragan Mančić, dekan Elektronskog fakulteta; Foto: Elektronski fakultet

“U skladu sa važećom Odlukom o naknadama za pružanje usluga iz obrazovne delatnosti Elektronskog fakulteta u Nišu, studentima Fakulteta se ne naplaćuje izdavanje uverenja o statusu studenta koje služi za potrebe regulisanja: zdravstvene zaštite, odsluženja vojnog roka, smeštaja u studentske domove, korišćenja studentske menze, studentskih kredita, stipendija, porodične penzije, zdravstveno potpornog udruženja, dečijeg dodatka, smeštaja deteta u predškolsku ustanovu, alimentacije, javnog prevoza, socijalnog osiguranja, ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, izdavanja vize i novčane pomoći”, kaže dr Dragan Mančić.

On dodaje da će već od nedelje ona biti dopunjena i odlikom da se na ovom spisku nađu i potvrde za vaučere budući da je odluka podložna promenama a inicijativa za to je već pokrenuta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com