DruštvoHronika

Elektromreža Srbije paljenje bagera smatra OZBILJNOM PRETNJOM

Elektromreža Srbija oglasila se saopšenjem povodom poslednjeg incidenta, kada je izgoreo bager koji je angažovan na izgradnji dalekovoda i izrazila najdublju zabrinutost zbog ovog teškog incidenta u kojem je došlo do uništavanja imovine i to smatra ozbiljnom pretnjom po svoje zaposlene i po izvođače radova.

U saopštenju se navodi da je nakon protesta koji su održani u naselju Brzi Brod, zapaljen bager koji pripada izvođaču radova na projektu izgradnje mešovitog energetskog voda. Bager je potpuno izgoreo, a ceo slučaj je prijavljen nadležnim organima. Inače, bager je bio korišćen za rad na izmeštanju postojećeg dalekovodnog stuba na lokaciju još udaljeniju od stambenih objekata, preciziraju u EMS-u.

“Posebno je zabrinjavajuće jer se radi o ljudima i tehnici koji su angažovani na projektu od javnog interesa, koji ni na koji način ne ugrožava živote i zdravlje ljudi, ne šteti okolini i nijednim svojim delom ne prelazi preko objekata.

Projekat izgradnje mešovitog voda u ovom gradu sprovodi se na zahtev Grada Niša, meštana koji čekaju priključke, odnosno Distribucije u Nišu, a nakon što je Vlada Republike Srbije donela javni interes. Projekat izgradnje mešovitog voda je prošao sve faze usvajanja (pa i javnu raspravu) i za njegovu izgradnju postoje sve potrebne dozvole. U projekat je EMS uložio preko osam miliona evra sopstvenih sredstava”, ističu u saopštenju.

Kažu i da nikada nikome nisu obećali da će umesto projektovanog i usvojenog nadzemnog voda kroz naselje Brzi Brod ići podzemni vod.

“EMS je visine provodnika dodatno podigao i povećao rastojanje između stubova čime je jedan stub, najbliži nelegalno podignutom igralištu, uklonjen”, navode i dodaju da širom cele Srbije postoji preko 11.000 kilometara nadzemnih vodova i neki od njih prelaze preko objekata i idu kroz naseljena mesta, što opet nije slučaj u Nišu.

Smatraju da je skandalozno da jedna grupa ljudi, iznošenjem neistina i zlonamernim širenjem neosnovanog straha kod građana, sprečava da se realizuje projekat koji je u upravo u interesu svih stanovnika Niša i okoline.

“Uvereni smo da će država imati snage da zaštiti svoj interes, kao i interes i bezbednost svojih građana i da će jasno pokazati da su ovakvi aktovi, koji se mogu uporediti sa terorizmom, u potpunosti neprihvatljivi. Uvereni smo i da će svi odgovorni biti privedeni pravdi”, poručuje EMS.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com