Sport

Ekspedicija iz Srbije osvaja Kilimandžaro, učestvuju i planinari sa juga Srbije

Planinari iz Srbije, njih jedanaestoro, započeli su ove nedelje uspon na vrh Uhuru (5.895 metara), najviši vrh planine Kilimandžaro, države Tanzanije i celog kontitenta Afrika. Srpska ekspedicija, kako saznajemo od njenih učesnika, savladala je tokom jučerašnjeg dana deonicu od Marangu kapije, kroz džunglu, do mesta pod nazivom Mandara koliba na 2.720 metara nadmorske visine.

Danas im predstoji uspon do Horombo koliba na oko 3.700 nadmorske visine. U ekspediciji koju nazivaju još “Paćina družina snova” nalaze se planiri Zoran Pavlović Paća iz Predejana, Jovana Bogojević, Admira Konićanin, Milica Komadinić iz Niša, Kasim Xamzagić, Mirza Ramović, Goran Stojilković iz Leskovca, Danijel Milovanović, Ivica Djorđević iz Niša, Predrag Lučić i Miroslav Dokman iz Niša. Oni bi, ukoliko uspon protekne kao što je planirano, pohod na Kilimandžaro trebalo da završe 26. oktobra. Tanzanijska vlada je avgusta ove godine instalirala usluge brzog interneta na obroncima te planine tako da uspon članova srpske ekspedije može da se prati preko njihovih Fesjbuk i Instagram profila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com