Obrazovanje

EKONOMSKI FAKULTET: Znanje za menadžere budućnosti

Srednjoškolci su prepoznali da je Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu fakultet na kome se stiče znanje koje im je neophodno za buduće poslovne aktivnosti i za uključivanje u poslovni život“, kaže dekan ovog fakulteta profesor dr Tadija Đukić koji je zadovoljan kako je protekao prvi upisni rok ali je najavio i njegov produžetak za one srednjoškolce koji nisu uspeli da se upišu na nekom drugom fakultetu, a ekonomija je jedna od njihovih opcija.

Produženi prvi upisni rok traje do kraja nedelje.

 

Dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta

„U produženom roku omogućićemo svim onim studentima koji su pokušali da apliciraju za neki drugi fakultet, a nisu uspeli tamo da se upišu, da to pokušaju da urade kod nas“, dodaje dekan dr Tadija Đukić. „Svi oni koji nisu prošli na nekom državnom fakultetu a položili su prijemni ispit mogu da apliciraju kod nas i da se upišu kao samofinansirajući studenti na nekom od modula koje smo ponudili“.

Ove godine je Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu raspisao konkurs za 700 studenata, od toga je 330 studenata na budžetu a 370 je samofinansirajućih. Na konkurs se prijavilo 443 kandidata i to je, kaže dekan dr Tadija Đukić, povećanje od 10 posto u odnosu na prošlu godinu“.

Na fakultetu se zbog pandemije korone strogo vodilo računa o merama zaštite koje su preporučene.

„Zbog korone upis je organizovan tako da pozivamo studente po grupama. Nikako nismo dozvolili da svi studenti budu u isto vreme u holu fakulteta ili ispred šaltera za upis. U svakoj grupi smo imalo po 60 do 70 studenata, pa je zbog toga upis umesto tri, ovog jula trajao šest dana“, objašnjava Đukić.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu ove godine slavi 60 godina postojanja, a prema rečima dr Tadije Đukića više je razloga da se studenti opredele baš za studije ekonomije.

„Kod nas se stuče znanje koje je neophodno i ulaznica je za bilo koji posao, biće radnih mesta jer se razvija privreda Srbije, naše studije su prilagođene novim uslovima poslovanja. Na časovima studenti stiču osim znanja i određene veštine koje im ompgućavaju da sutra budu uspešni menadžeri, uspešni preduzetnici i uključivanje u međunarodne poslovne tokove“, zaključuje dr Tadija Đukić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com