Društvo

Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu obeležio 60 godina rada

Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu obeležio je šest decenija rada.Tim povodom organizovana je svečana akademija uz poštovanje svih mera koje je naložio Krizni štab zbog epidemije koronavirusa, a goste je ovom prilikom, pored dekana fakulteta profesora dr Tadije Đukića pozdravio i rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić koji je istako da je Ekonomski fakultet začetnik osnivanja Univerziteta u Nišu i kao takav ostao stub niške akademske zajednice. Dodao je da će i u novonastalim uslovima svi zajedno uspeti da održe kvalitet akademskog života, nastave, naučno – istraživačkog rada i svih vidova ostvarivanja delatnosti visokog obrazovanja.

 

Istinski verujem u to akademska zajednica ima snage da neprilike koje nastupe pretvori u  priliku da se postane bolji i snažniji. U konačnom, jedino  takvi potencijali pokreću napred – istako je rektor dr Dragan Antić.

Foto: V.P.

Dekan Ekonomskog fakulteta profesor dr Tadija Đukić je u svom obraćanju istako da je  fakultet spreman za svaki scenario rada  kao da je  i nastava u novoj akademskoj godini nesmetano počela onlaj putem aplikacije.

Ekonomski fakultet u Nišu slavi šest decenija postojanja, a jubilej je vredan svakog poštovanja. Zaokružili godišnjicu rada ove godine sa nekoliko divnih rezultata. Upisali smo 435  brucoša što je za današnje prilike veliki broj, a potom  smo akreditovali i dva studijska programa, na osnovnim i na master akademskim studijama. Ostaje nam još da akreditujemo doktorske akademske studije – kazao je dekan Đukić.

On je dodao da fakultet sarađuje i sa Prirodno-matemtičkim fakultetom Univerziteta u Nišu.

Zajedno sa ovom fakultetom preko Univerziteta u Nišu akreditovali smo master program 4.0 – inteligenta obrada podataka, spoj  informatike i ekonomije‚‚- naglasio je dekan dr Tadija Đikić.

Na svečanosti su nagrađeni najbolji profesori čiji radni vek obuhvata  40, 20 i 10 godina radnog staža na fakultetu, a nagrađeni su i najbolji studenti osnovnih akademskih studenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com