Društvo

Ekonomista u ulozi muzičara: Nikola je naučio da svira harmoniku pre nego da čita i piše

Pre sedam godina osnovao je bend „Akustična priča“ i okupio tri prijatelja koja su dobru energiju sklopila u zajedničku po kojoj su danas prepoznatljivi. Tako Nikola Spasić (36), Diplomrani ekonomista opisuje početak plivanja u muzičkim vodama, a muziku kao njegov omiljeni „hobi“.

Nikolina prva ljubav je ekonomija, zaposlen je u timu Regionalne razvojne agencije „Jug“ u Nišu, na poziciji Menadžera za razvoj ekonomije i ljudskih resursa. On što sa ponosom ističe, jeste da je pored čitavog obrazovanja i glavnog zanimanja, završio nižu i srednju muzičku školu.

Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, bez muzike ne može da zamisli život, čini ga srećnim i pruža mogućnost da ljubav i energiju podeli sa dragim ljudima i publikom.

Već 30 svira harmoniku. Iako dolazi iz porodice u kojoj se pre toga niko nije bavio muzikom, zahvaljujući roditeljima koji su prepoznali talenat i verovali u njega, danas je uživa u onome što radi.

Nikola 1993. godine; Foto: Privatna arhiva

„Ljubav prema muzici je neizmerna i ove godine obeležava, jubilej, već 30 godina sviram harmoniku kao „omiljeni“ hobi. Ona je nastala u porodici uz roditelje koji vole muziku i koji su prepoznali talenat i bezrezervno verovali da bi tu ljubav mogli preneti da zavolim harmoniku i pesmu“, priča Nikola za Niške Vesti.

Bend „Nikola & Akustična priča“, pored Nikole, čine profesor u muzičkoj školi Vlada Karadžov koji  svira kontrabas i bas gitaru, gitarista Petar Čelić i bubnjar Igor Ibišević su profesionalni muzičari, a Sanja Cvetković, student je Fakulteta muzičkih umetnosti na odseku violina.

Foto: Privatna arhiva

Posao koji radi jako je dinamičan, ističe, a tokom nedelje željno isčekuje vikend da uživa u nastupima i veseloj atmosferi.

„Posao koji radim je veoma dinamičan. U stalnom sam kontaktu sa ljudima, privrednicima u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu, što takođe zahteva posebnu energiju. Iščekujući vikend, nastupe, vesela i nasmejana lica uvek daje dodatni elan i motivaciju da se može postići i uživati u dobrim vibracijama sa publikom koju naša muzika pokreće“, kaže Nikola.

Na nastupima preferiraju sve žanrove, ali najviše uživaju u folk, pop, rok i džez notama. Bez podrške, kaže da ne bi uspeo sve da postigne.

„Porodica, prijatelji i ljudi kojima sam okružen već su navikli na moje dodatne aktivnosti koje podrazumevaju nastupe tokom vikenda, tako da slobodno vreme u toku nedelje uvek kvalitetno koristimo za druženja i okupljanja. Veoma često i dolaze na moje nastupe, tako da smo „opet“ zajedno. Neizmerno sam im zahvalan na tome što imaju razumevanja“, ističe i ponosno dodaje da su već imali nekoliko nastupa u inostranstvu.

Neizmerno je zahvalan muzici koja mu je proširila vidike i dala dodatnu prepoznatljivost u društvu. Ističe da je ponosan na to što je uspeo da jasno odvoji profesionalnu karijeru od muzike.

„Muzika je pokretač u svakom segmentu života, bilo na poslu, u prevozu, na ulici.. bilo da ste mlad ili čovek u zrelim ili poznim godinama. Muzika je ljubav“, poručuje Nikola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com