Virus Korona

Ekipe ruskih stručnjaka počinju dezinfekciju Niša

Lekari, epidemiolozi i stručnjaci za dezinfekciju iz Ruske Federacije, koji su pre tri dana doputovali u našu zemlju, kada je stigao i kontingent velike pomoći Srbiji za delovanje u borbi sa koronavirusom, boravili su danas u Nišu.

U razgovoru sa komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije i niškim gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i njegovim saradnicima, kao i predstavnicima svih zdravstvenih ustanova u gradu, ruski stručnjaci upoznali su se sa stanjem u Nišu, ali i na jugu Srbije u vezi sa pandemijom kovida-19.

Foto: Press služba Grada Niša

Ruskoj medicinskoj delegaciji, koju predvode potpukovnik Кonstantin Sergejevič Šipicin i major Rustam Rašidovič Bičkov, predstavnici niških zdravstvenih ustanova preneli su informacije o procedurama koje se primenjuju i postupcima sa potencijalnim i pacijentima kod kojih je zvanično potvrđen koronavirus, naglasili su da bi najveć pomoć iz Rusije bila u isporuci zaštitne opreme, ali i pojedinih lekova koje ruski lekari koriste u lečenju obolelih od kovida-19.

Foto: Press služba Grada Niša

Tokom boravka u Nišu, ruska delegacija, zajedno sa direktorom RSHC u Nišu Andrejem Mamčenkom i njegovim zamenikom Olegom Genijevim, obišla je objekte u kojim je najpre potrebna i odmah moguća dezinfekcija, pre svega zdravstvenih ustanova, ali i tržnih centara i najprometnijih delove grada.

Foto: Press služba Grada Niša

Na osnovu „snimljenog“ stanja, rečeno je, sutra i narednih dana biće naravljen plan rada, odnosno sveobuhvatni način pomoći ruskih stručnjaka u svim oblastima na području Niša i južne i jugoistočne Srbije.

Foto: Press služba Grada Niša

Кako je rečeno, ekipe ruskih stručnjaka i danas će, kao i juče, obilaziti gradove u Srbije, gde će se u razgovoru sa predstavnicima lokalnih samouprava upoznati sa situacijom i dogovarati pružanje pomoći, dok će konačna odluka o tome šta će se, i gde, konkretno preduzeti, biće doneta posle dogovora sa predstavnicima državnih organa Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com