Servisne

Ekipe JKP „Mediana“ proteklu noć provele na gradskim ulicama

Ekipe JKP „Medijana“ su proteklu noć proveli na gradskim ulicama čisteći sneg sa kolovoza, a u toku noći, do sat iza ponoći, čišćene su ulice trećeg i četvrtog prioriteta, kaže Dragoslav Pavlović, direktor ovog javnog preduzeća koje je zaduženo za čišćenje snega sa saobraćajnica u gradu.

„U trenutku kada je počeo da pada sneg prioritet su nam bile ulice prvog i drugog reda, a to su mostovi, svi bulevari u gradu i sve veće saobraćajnice koje su očišćene još u toku jučerašnjeg dana“, kaže Dragoslav Pavlović. „Samo prvog dana na kolovoze je bačeno 53 tone soli, tako da je situacija od jutros na ulicama povoljna. Trudili smo se da očistimo najfrekventnije ulice i prilaze kako bi smo sugrađanima omogućili da bez većih problema stignu do svojih radnih mesta“.

Noć između nedelje i ponedeljka ekipe „Medijane“ provele su na zadatku.

„Što se tiče ulica trećeg i četvrtog prioriteta, te ulice su rađene u celom gradu tokom jučerašnjeg dana. Uspeli smo da očistim smeg sa kolovoza i u najmanjim ulicama u niškim naseljima. Očiščeno svih sedamdesetak ulica koje se nalaze na brdu počev od Trošarine i Delijskog visa. Tokom jučerašnjeg dana smo potrošli 46 tona soli, a noćas 35 tona soli. To je velika i značajna količina soli koja je bačena“, kaže Pavlović.

On dodaje da su ekipe „Medijane“ noćas radile do iza ponoći ulice trećeg i četvrtog prioriteta, a nakon toga su se ekipe vratile na ulice prvog i drugog prioriteta i ponovo bace so.

„Sva naša vozila su bila na terenu, so je bačena na sve saobraćajnice, a rezultat je takav da jutros nije bilo leda na kolovozu i saobraćaj se odvijao nesmetano“, zaključuje Pavlović.

Pojedine autobuske linije ipak su skraćene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com