Sport

Ekipa niških gimnastičara PRVA U KUPU SRBIJE

Seniorska ekipa Gimnastičkog kluba „Niš“ (Đorđević, Paunović, Miljković) osvojila je prvo mesto u prvom kolu Kupa Srbije, održanom u Kostolcu.

Mada hendikepirni odsustvom višestrukog šampiona Petra Veličkovića, koji je imao obaveze na studijama, niški gimnastičari su reaktivirali Aleksandra Miljkovića i s njim sakupili dovoljno bodova da potvrde uspeh iz prethodne sezone, kada su bili prvaci države. Iza ekipe Niša plasirali su se „Partizan“ iz Kostolca i „Pobednik“ iz Beograda.

Najbolji niški gimnastičari, Dušan Đorđević i Miloš Paunović, vodili su u pojedinačnoj konkurenciji veliku borbu sa jednim od naših najuspešnijih takmičara, Petrom Vefićem iz Kostolca. Paunović je pobedio na konju s hvataljkama, Đorđević u parteru i preskoku, a Vefić u ostale tri discipline (krugovi, razboj, vratilo). To je donelo konačnu pobedu Vefiću, dok je Đorđeviću pripala srebrna, a Paunoviću bronzana medalja.

Borba nalik onoj iz seniorske konkurencije vođena je i u kategoriji najmlađih (do 8 godina), gde je Viktor Asanović iz Kostolca osvojio prvo mesto ispred Nišlija Mihajla Filipovića i Janka Jankovića, začevši novo rivalstvo koje bi moglo trajati godinama. Nišlijama je, za utehu, pripao pobednički pehar u ekipnoj konkurencji, koji su osvojili uz pomoć trećeg člana tima, Nikole Đorđevića. Petu medalju za Nišlije doneo je Sergej Cvetković, koji je bio drugi u konkurenciji do 14 godina.

Najviše drame bilo je u duelima mladih gimnastičkih lidera iz Prokuplja i Subotice. Najpre je Subotičanin Marton Erik pobedio u višeboju (do 10 godina) Teodora Taskovića, a Prokupčanima je pripao pehar za pobedu u ekipnoj konkurencji (Tasković, Đinđić, Mitić). Zatim su stari rivali, Prokupčanin Uroš Grujić i Balaž Gombaš iz Subotice, obojica osvajači šampionskih titula, vodili izuzetno izjednačenu borbu u konkurenciji do 12 godina, koja se završila pobedom Gombaša neverovatno tesnim rezultatom – 111,7:111,6!Bronzanu medalju za Topličanin osvojio je Andrija Babić (14g).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com