Društvo

eIgralište – učenje istorije kroz IGRU!

eIgralište organizuje veliko druženje i takmičenje uživo u Gimnaziji Svetozar Marković u Nišu, 18. avgusta u petak od 11 časova! Na kraju takmičenja očekuje se proglašenje pobednika od strane stručnog žirija (niški profesori) i podela nagrada za najbolje.

Šta je eIgralište?

eIgralište je projekat koji slavi godinu dana svog razvoja, a bavi se spajanjem popularne igrice Minecraft i edukacije.

Cilj eIgrališta je pokazati kako deca koja inače igraju ovu igricu (svako 5 dete u Srbiji) mogu da je koriste i u obrazovne svrhe. Projekat je podržan od strane Superste.net programa, odnosno Erste Banke i Fondacije Dokukino prošle godine, a do sada je kroz eIgralište prošlo više od 3000 učenika iz Srbije i regiona.

U igrici deca od kockica grade spomenike kulture (Čegar u Nišu, Narodni muzej u Beogradu), po uzoru na one iz stvarnog života.

Dok grade dobijaju pitanja iz istorije o spomeniku koji grade (npr. Kada je sagrađen? Ko je bio Stevan Sinđelić?, …). Nakon završetka gradnje spomenik koji je učenik napravio izlazi na sajtu u obliku 3D modela.

(primer: https://web.eigraliste.rs/projects/view/Martin_Br/1), a ostali učenici mogu da glasaju i ocene kako im se napravljena građevina sviđa.

Kakav je to događaj u Gimnaziji?

Prvi put organizujemo offline druženje sa decom i takmičenje na kome će učenici iz Niša i okoline imati priliku da pokažu svoju kreativnost gradeći još jedan značajan spomenik kulture i odgovarati na pitanja koristeći internet izvore, kažu u eIgralištu.

Gimnazija je obezbedila računare na kojima će se učenici takmičiti, a ceo program biće propraćen prenosom uživo na sajtu projekta www.eigraliste.rs<

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com