Društvo

Eko gerila očistila levu stranu keja na Nišavi

Eko gerila Niš izvela je akciju čišćenja divlje deponije i nekoliko manjih smetlišta u blizini keja na levoj obali Nišave, u Duvaništu.

 

Akciji se nije odazvao veliki broj sugrađana, verovatno zbog promenljivog vremena, ali je sakupljena značajna količina smeća, preko 40 džakova, kao i nešto kabastog otpada, pre svega tepiha, kao i ostaci uginulih životinja. Otežavajuća okolnost je što je smeće na ovom mestu nagomilavano duži vremenski period, kao i visoka trava- rekli su Gerilci.

 JKP Mediana je i ovog puta pomogla akciju alatom, džakovima i na kraju utovarom i odvozom svega što je sakupljeno. Akcija je prekinuta zbog jače kiše.

Ova akcija je održana u okviru kampanje “Zavrni rukave 4”  koju organizuje Eko straža iz Beograda.  Istovremeno su izvedene ukupno 43 akcije na isto toliko lokacija širom Srbije, u kojima je učešće uzeo veći broj lokalnih ekoloških organizacija i neformalnih grupa. Na ovaj način dajemo doprinos čistijoj i zdravojoj životnoj sredini, a takođe želimo da ukažemo i na problem divljih deponija i nelegalnog odlaganja otpada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za njih a ne bravo za ove nekulturne koji bacaju svuda sve i svasta,ja cistim kanal ispred svog dvorista a drugi bacaju smece,dokle,ovo je Balkan i nevaspitanje se ne uci na ulici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com