DruštvoEkonomija

Efikasno i efektivno upravljanje imovinom u Nišu i Ćupriji kroz uvođenje Geografskog informacionog sistema

Grad Niš će, u partnerstvu sa opštinom Ćuprija, realizovati projekat „Efikasno i efektivno upravljanje imovinom u Nišu i Ćupriji kroz uvođenje Geografskog informacionog sistema“, a u cilju povećanja efikasnosti i transparentnosti javne uprave kroz unapređenje upravljanja imovinom.

Cilj projekta je stvaranje uslova za unapređenje upravljanje imovinom kroz popis i legalizaciju javne imovine u Nišu i Ćupriji i povećanje transparentnosti rada javne administracije, uvođenjem i razvojem Geografskog informacionog sistema i kreiranjem aplikacije za GIS. Na ovaj način javna uprava biće bliža građanima i privredi, navodi se na sajtu Grada Niša.

Realizacijom ovog projekta Niš i Ćuprija, trebalo bi da dobiju formirane jedinstvene baze podataka o integrisanim evidencijama za celokupnu imovinu, zajedno sa aplikacijama za sve aspekte i procese upravljanja imovinom.

Projekat finansira EU (IPA 2014), preko programa Exchange5 – Podrška EU lokalnim samoupravama u oblasti upravljanja imovinom, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionog partnera programa i Ministarstvom finansija (Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstva EU) kao Ugovornog tela na programu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com