Društvo

Edukacioni forum centar obradovao poklonima decu sa hematoonkologije

Povodom predstojećih uskršnjih praznika Udruženje građana Edukacioni forum centar uručilo je danas poklone deci kojoj se leče na Dečijoj hematoonkologiji u Nišu, a mališani su iz svojih bolničkih soba imali priliku da pogledaju predstavu koju su za njih pripremili glumci Lutkarskog pozorišta u Nišu.

Kako bi ulepšali predstojeće praznike deci koja se leče od malignih bolesti, članovi pomenutog udruženja su im uz pomoć donatora obezbedili garderobu, knjige na engleskom, pribor za crtanje, tortu, pice, pecivo i slatkiše, kao i farbana jaja.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra dr Zoran Perišić, direktorka Dečije interne klinike dr Emilija Golubović i načelnica Dečije hematoonkologije dr Gordana Kostić izrazili su veliku zahvalnost za vredne poklone koje su deca dobila.

Foto: B.LJ.

Doktorka Emilija Golubović istakla je da donacija mnogo znači deci.

“Kada dete bude u vreme bilo kog praznika bude u bolnici, a naročito u vreme uskršnjih praznika ili Nove godine , to je za decu veliko opterećenje, odnosno taj dan je tužniji od ostalih”, izjavila je Golubović.

Ona je kazala da je na bolničkom lečenju na Dečijoj hematoonkologiji u Nišu trenutno devetoro dece, a još desetoro je trenutno na kućnom lečenju.

Foto: B.LJ.

Direktor UKC Zoran Perišić izjavio je da, kad je bolest u pitanju, uvek potrebna potrška i pomoć porodice i zdravstvenog sistema, a dolazi i od mnogih dobrih ljudi koji žele da pomognu deci.

Foto: B.LJ.

Načelnica Dečije hematoonkologije dr Gordana Kostić izjavila je da najmladji pacijent koji se leči od maligne bolesti nema još godinu dana.

“Ni jedan pacijent koji boluje od maligniteta tokom trajanja epidemije korona virusa nije prekidao terapiju što je srećna okolnost. Imamo izolovan, veoma udoban deo klinike gde pacijenti oboleli od maligniteta ne dolaze u kontakt sa ostalim pacijentima, tako da sve normalno funkcioniše”, kazala je Kostić.

Predstavnici Edukacionog forum centra istakli su da je ovo bila još jedna prilika da pokažu najmladjim pacijentima da su uz njih.

Poželili su im srećne praznike i najavili nove donacije, uz napomenu da se ove godine najveći broj donatora odazvao njihovom pozivu za pripremu uskršnjih poklona za male pacijente.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com