Društvo

Edukacija najmlađih kroz uređenje prostora

Nakon uređenja dvorišta vrtića „Plavi čuperak“, zahvaljujući Gradskoj opštini Medijana i Rotarakt klubu „Niš – Konstantin veliki“, novi izgled, sadnjom ukrasnih četinara i postavljanjem ukrasnih kamenčića i malča dobilo je dvorište OŠ „Ratko Vukićević“.

Gradska opština Medijana nastavlja akcije uređivanja dvorišta vrtića i škola, koje se nalaze na njenoj teritoriji, i to je u isto vreme edukacija najmlađih, da uče i rastu u ekološki zdravom prostoru“, izjavio je ovom prilikom Ivan Nikolić, član Veća Gradske opštine Medijana.

Foto: GO Medijana

Nikolić je najavio uređenje sportskih terena Ekonomske škole i dodao da je „prošle godine zasađivanjem 60 sadnica ukrasnih četinara i postavljanjem pametnih klupa, prostor, u kojem borave i učenici Ugostiteljsko-turističke i Trgovinske škole, dobio potpuno novi izgled.“

Foto: GO Medijana

Direktorka OŠ „Ratko Vukićević“ Divna Stevanović, uputila je izraze zahvalnosti Gradskoj opštini Medijana na dosadašnjoj saradnji, rekavši da „ovo nije prvi put kako opština Medijana izlazi u susret zahtevima i potrebama škole, i uvek priredi lepo iznenađenje, na radost svih đaka i zaposlenih u školi“.

Direktorka je ovom prilikom, pohvalila pronatalitetnu politiku, koju ova najveća niška opština sprovodi i zahvalila na đačkim uniformama kojim svake godine opština obraduje prvake.

Sekretar Rotarakt kluba „Niš – Konstantin veliki“, Teodora Tepavčević, istakla je da se ovaj klub bavi humanitarnim radom i da im u tome pomaže Gradska opština Medijana, a sve u cilju pružanja pomoći sugrađanima i lokalnoj zajednici.

Tepavčević je podsetila da je u prethodnom periodu, zajedničkom akcijom sa Gradskom opštinom Medijana, uređeno dvorište Gimnazije „Stevan Sremac“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com