Društvo

EDB Niš: Ponovno priključenje struje bez obavezne legalizacije kuće ili stana

Direktor ogranka Elektrodistribucija Niš Branislav Stojčić izjavio je danas da gradjani, kojima je struja isključenja zbog neplaćanja računa ili neovlašćene potrošnje, odnedavno mogu da se priključe na elektromrežu po pojednostavljenoj proceduri, odnosno bez do sada obavezne legalizacije stana ili kuće.

“Potrebno je da korisnici imaju bilo koji papir o dokazu prava svojine poput posedovnog lista o upisu objekta u katastar, naslednog rešenja ili kupoprodajnog ugovora. Što se tiče vlasnika novih objekata za priključenje na sistem potrebna je gradjevinska dozvola”, izjavio je Stojčić na konferenciji za  novinare.

Prema njegovim rečima, olakšica koja se odnosi na ukidanje obaveznog ozakonjenja objekta kao uslova za ponovno priključenje struje uradjena je u saradnji sa Ministrstvom rudarstva i energetike. Stojčić je kazao da se gradu Nišu do sada prijavilo 1.060 korisnika koji su isključeni sa elektromreže, a da su u Elektrodistribuciji Niš održani sastanci sa skoro polovinom njih.

“Potrebnu dokumentaciju za ponovno priključenje struje ima 185 korisnika, a njih 114 je podnelo zahtev za priključenje. Na sistem je priključeno 40 domaćinstva, a priključci su uradjeni i za 50 domaćinstava, tako bi ona vrlo brzo trebalo da budu priključena”, izjavio je Stojčić.

Konferenciji su prisustvovale i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a organizovana je povodom njihovog obilaska domaćinstava koja su dobila subvencije za energetsku sanaciju svojih kuća. Tačan broj korisnika u Nišu koji su isključeni sa elektromreže nije saopšten. Prema tvrdanjama opozicije, oko 7.500 porodica u tom gradu već godinama živi u mraku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zelela bih da vam postavim jedno pitanje? Posto je u Nis-u pojednostavljen postupak za prikljucak struje,da li to vazi i za Opstinu Aleksinac?Struju nemam 5god.,molila bih Vas za odgovor posto sam invalidski penzioner i jedini vlasnik posle smrti majke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com