Obrazovanje

E-vrtić od sutra u Nišu

Od sutra roditelji mogu upisati decu u vrtić bez papira i to putem onlajn prijave. U JPU Pčelica tvrde da je njihov tim prošao obuku za ovu uslugu i omogućio da svu dokumentaciju zameni jedan obrazac, a proces upisa pojednostavi.

“Ova usluga namenjena je kategoriji građana kojoj je vreme posebno dragoceno-roditeljima maloletne dece. Oni više neće morati da izostaju sa posla ili odustaju od svojih obaveza i planova, kako bi pribavili papire potrebne za upis. Prijavu će moći da obave uz pomoć računara i internet konekcije, kroz nekoliko jednostavnih koraka”, izjavila je direktorika “Pčelice” Svetlana Mitić.

Sistem elektronske prijave međusobno povezuje sve državne institucije. Onlajn prijava će funkcionisati tako što će roditelj, u nekoliko jednostavnih koraka, popuniti formular za upis u vrtić. Sva ostala dokumenta, kao što su izvod iz matične knjige rođenih ili provera radnog statusa u PIO fondu, biće povučena iz baze nadležnih institucija. Roditeljima je ova usluga dostupna i preko mobilnih telefona, kažu u Pčelici.

Foto: JPU Pčelica

Javna predškolska ustanova Pčelica u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije, Nacionalnim portalom e-uprava i nadležnim ministarstvom omogućila je roditeljima da, umesto da u redovima i pred šalterima, decu upisuju uz pomoć interneta. Ceo proces digitalizacije upisa dece realizovan je pod patronatom gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, pomoćnika gradonačelnika Gorana Milosavljevića i tima premijerke Ane Brnabić.Prihvatanjem uvođenja ove usluge, grad je potvrdio ne samo da brine o svojim građanima, već i da preduzima konkretne korake, kako bi stvorio modernu, efikasnu i bespapirnu administraciju, zaključuju iz Pčelice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com