Društvo

Džunić: Nova v.d. direktorka „Parking servisa“ je kadar SNS-a, nema razloga za brigu opozicije

Predsednik Skupštine grada Niša doc. dr Boban Džunić istakao je danas da se među 23 tačke dnevnog reda skupštinskog zasedanja našlo i Rešenje o imenovanju v.d. direktora preduzeća „Parking servis“ imajući o vidu da je dosadašnjem direktoru Dejanu Dimitrijeviću istekao mandat.

„Predlagač je dostavio Skupštini grada predlog da Aleksandra Božanić bude v.d. direktora tog preduzeća. Skupština grada je većinom glasova donela tu odluku. To su kadrovi Srpske napredne stranke, mladi, školovani, puni energije. Nema potrebe za zabrinutost opozicionih odobrnika za to na koji način će funkcionisati i to JKP preduzeće“, naglasio je doc. dr Džunić.

On je istakao da je Skupština grada danas usvojila i odluku o Lokalnom akcionom planu za inkluziju Roma i Romkinja u Nišu za period od 2024. godine do 2026. godine.

„LAP za inkluziju Roma i Romnkinja sagledava stanje i problematiku romske nacionalne zajednice na celovit i sistematičan način u svim segmentima života – obrazovanju, stanovanju, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne zaštite, ali i oblasti kulture. U naredne tri godine, na koje se plan odnosi poboljšava se kvalitet života Roma i Romkinja. Plan ima za cilj unapređenje i osnaživanje lokalnih zajednica i unapređenje položaja romske populacije u našem gradu“, rekao je doc. dr Džunić.

Prema njegovim rečima, jedna od značajnijih tačaka na sednici je odluka o osnivanju sportskog privrednog društva.

„Radi se o tome da se Fudbalski savez Srbije obratio gradu Nišu pismom kojim je iskazao nameru da na teritoriji grada izgradi moderan sportski centar, fudbalski trening centar koji bi doprineo daljem razvoju fudbala na teritoriji Niša i regiona istočne Srbije. Predloženo je da grad Niš u postupku osnivanja zajedničkog privrednog društva uloži kao deo osnivačkog kapitala odgovarajuće građevinsko zemljište, a da fudbalski savez uloži novčana sredstva u izgradnju fudbalskog centra i sportske opreme“, ističe.

Imaju u vidu značaj planirane investicije, dodao je, u cilju unapređenja fudbalskog sporta ocenjuje se da je investicija opravdana i u interesu grada Niša, a osnivanje sportskog privrednog društva u skladu sa odredbama Zakona o sportu.

Džunić se zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na predlogu za izgradnju zajedničkog sportskog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com