Društvo

DŽUNIĆ: Neka vam svetli primer svetosavlja bude nadahnuće u učenju i sticanju znanja

Predsednik Skuštine grada Niša dr Boban Džunić čestitao je đacima, prosvetnim radnicima i svim građanima Svetog Savu.

 

Dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša

“Uprkos tome što radite u teškim okolnostima, pokazali ste profesionalnost i požrtvovanje u obavljanju najbitnijeg zadatka, vaspitanja i obrazovanja naših najmlađih sugrađana. Veoma je bitno očuvanje srpskih svetinja i običaja, identiteta stare Srbije i nasleđa Nemanjića, srednjovekovne srpske dinastije koja je ostvarila najveće proširenje srednjovekovne Srbije.

Životno delo Svetog Save viševekovna je civilizacijska vrednost – ne samo što je postavio pravne i duhovne stubove državnosti i savremenog školstva, nego je i u društveno-humanitarnim oblastima zdravstva i socijalne zaštite bio vizionar, pokretač i osnivač. Na nama je da istrajemo na putu usavršavanja obrazovnog sistema i na pravi način očuvamo prosvetiteljsku tradiciju. Istrajnost na putu daljeg usavršavanja obrazovnog sistema jeste pravi način da dostojno nastavimo najbolje prosvetiteljske tradicije”, istakao je dr Džunić i poručio učenicima da im svetli primer svetosavlja bude nadahnuće u učenju i sticanju znanja.

Srdačno vam čestitam Savindan!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com