Društvo

Dr Džunić i Bocan-Harčenko: Saradnja na visokom nivou, moguće i unapredjenje

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i predsednik Skupštine grada Niša Dr Boban Džunić ocenili su danas da je saradnja grada Niša i Ruske Federacije na visokom nivou, najvišem u poslednjih nekoliko godina, kao i da postoji potencijal za unapredjenje saradnje.

Bocan-Harčenko je rekao da je bilo reči o saradnji u oblasti privrede, kulture, turizma i humanitarnoj razmeni.
Verujemo, dodao je on, da ima još potencijala koji nije do kraja iskorišćen.

 

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske federacije

„Drago mi je da Niš pažljivo razvija saradnju u memorijalnoj sferi, gaji sećanja poginule ruske vojnike u toku Drugog svetskog rata i sećanje na istoriju Rusko-turskog rata, kao i na našu zajedničku istoriju u celini, što je veoma važno i jedan od temelja naše saradnje. Takodje smo zahvalni na pomoći našem zajedničkom humanitarnom centru, koji je jedan od vodećih projekata u našoj bilateralnoj saradnji“, izjavio je Bocan-Harčenko.

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić je rekao da je na današnjem sastanku sa ruskim ambasadorom bilo reči o potencijalima grada u turizmu, kulturi, energetici i privredi i da je ocenjeno da su ti potencijali izuzetno veliki.

Dr Džunić je kazao da su Skupština grada Niša i gradska vlast na raspolaganju Ruskoj Federaciji kada je reč o unapredjenju saradnje, koja je je i sada na zavidnom nivou.

„Naše čelično prijateljstvo, kako kaže naš predsednik Aleksandar Vučić, jeste neraskidivo, a ja slobodno mogu da kažem da to prijateljstvo jeste čelično najviše zaslugom našeg predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina“, istakao je Dr Džunić.

On se zahvalio Ruskoj Federaciji na velikoj podršci interesima Republike Srbije na sinoćašnjoj sednici Saveta bezbednosti.

„Zahvaljujemo se takodje predsedniku Putinu, jer bez njegove pomoći ne bi mogli da izgradimo fabriku vakcina. Sputnjik V će se proizvoditi u Srbiji i Srbija će biti jedina država u Evropi, a jedna od dve u svetu, pored Argentine, u kojoj će se proizvoditi ta vakcina. Naša zajednička borba i protiv ovog nevidljivog neprijatelja je pokazala naše čelično prijateljstvo“, rekao je Dr Džunić.

Delegacija Ruske Federacije koju je predvodio Bocan-Harčenko danas se u Gradskoj kući sastala sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button