Društvo

Džudista sa pesmaricom

Sanjin Lazić je učenik OŠ “Branko Miljković”. Ovaj neobični dečak svoje detinjstvo provodi u Nišu gde sanja i živi svoje snove. Vlasnik je mnogo medalja, nagrada i pohvala. Sanjin je spoj nespojivog. Od svoje pete godine uspešno trenira džudo u niškom klubu „Kinezis“, a pesme stvara od trenutka kada je progovorio. Sanjin, nasmejan i po prirodi skroman i nenametljiv, odao nam je tajnu kako nastaju njegove pesme. Njegovu nežnu, umetničku prirodu možemo samo naslutiti po njegovom imenu.

 „Obično pišem uveče, pred spavanje, kad se sve utiša. Tada sam spreman da svoje utiske i doživljaje pretočim u reči“, kaže ovaj veliki pesnik koji je samo na prvi pogled sličan svim svojim vršnjacima.

Za svoje stihove je nagrađen na „Nevenovom festivalu“ u Savinom selu, na Festivalu u Mionici, na „Markovdanskim danima“ u Panoniji, na konkursu „Dečije carstvo“ u Banjaluci, na međunarodnom festivalu „Kraljevstvo Bijelih rada“ u Bijelom polju, na međunarodnom konkursu „Zauvijek ću biti dijete“ u Podgorici, na Književnim susretima Gordana Brajović u Aleksincu, na Republičkom festivalu „Riznica talenata“ Učiteljskog društva Niš, na konkursu Dečjeg centra u Nišu „Radovićev venac“, na internet literarnom konkursu sajta „Moje dete“, dobitnik je „Brankovog pera“ u rodnom gradu i još mnogo nagrada u regionu. Skoro da ne postoji konkurs čiji žiri nije imao prilike da čita stihove ovog divnog dečaka.

„Posle susreta sa Sanjinom, čovek mora da poveruje u čuda jer njegov talenat jeste čudo. Sve što vidi i živi u pesmu pretvara! Čast je i zadovoljstvo biti deo tog sveta bar nakratko“, ponosno ističe Jelena Stanković, nastavnica srpskogjezika.

Sanjinovi stihovi su dokaz da svet ima onu boju i dimenziju koju mu mi dodelimo. Njegov svet jeste snen i divan, koji svakim svojim stihom svaki dan na trenutak čini savršenim.

„Gotovo da ne postoje rezultati literarnih i likovnih konkursa u ovoj školskoj godini među čijim laureatima nema učenika naše škole. To su učenici koji naš školski život boje na jedan divan, umetnički način, koji paletu naših učenika čine bogatijom za mnogo nijansi“, kaže Tijana Ranđelović, direktorka škole „Branko Miljković“.

Među mnogobrojnim pesnicima i umetnicima ove škole, posebno mesto zauzima jedan učenik, Sanjin Lazić, učenik odeljenja VI/3.

Umetnost je pogled na život i svet oko sebe na jedan poseban, drugačiji način. Tada sve dobija novu dimenziju, jedinstven izgled, miris i boju. Kada umetnost stvaraju deca, tek onda nastaje čarolija.  Osnovna škola „Branko Miljković“ može se pohvaliti stihovima i likovnim potezima koji su ovenčani brojnim međunarodnim, republičkim i gradskim nagradama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com