Društvo

DZ Niš: Smernice za trudnice tokom vanrednog stanja

Dom zdravlja Niš preselio je ginekologiju, o čemu su pisale Niške Vesti. Iz te zdravstvene ustanove imaju nove smernice za trudnice tokom trajanja epidemije.

U toku trajanja vanrednog stanja obim pregleda u toku fiziološke trudnoće:
1. Ultrazvučni pregledi od 11. do 13. nedelje radi prenatalne dijagnostike i između 22. i 24.nedelje (eho anomalija ploda).
2. Laboratorijske analize jednom u trimestru
3. 36./37. nedelja priprema za porođaj i KTG
4. Pregledi se ne zakazuju, već se trudnice u gore navedenim terminima javljaju Službi za zdravstvenu zaštitu žena. Adresa je Nemanjina 48a, svakog radnog dana od 7 do 18 sati.

Takođe, od danas Služba za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Niš, u prostoriji zdravstvene stanice  „Rasadnik“ pružaće usluge trudnicama, onkološkim pacijentima, hroničnim pacijentima i pacijentima kojima je neophodna kontrola laboratorijskih analiza a koji nemaju respiratorne tegobe i povišenu temperaturu.
Radno vreme službe u ovoj zdravstvenoj stanici je od ponedeljka do petka u od 7 do 12 sati i 30 minuta.
Kontakt telefon za informacije je 069/4-555-159.

U Centralnom objektu Doma zdravlja Niš Služba za laboratorijsku dijagnostiku za sve ostale pacijente radi od ponedeljka do petka u periodu od 7 do 18 časova, a vikendom u od 7 do 12 sati i 30 minuta. Kontakt telefon za informacije je 018/503-590.

Dom zdravlja Niš preselio ginekologiju

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com