Društvo

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ dobila nove sadnice i pametnu klupu

Sadnjom 59 sadnica ukrasnih četinara i postavljanjem ukrasnih kamenčića i malča, dvorište Gimnazije „Stevan Sremac dobilo je novi izgled zahvaljujući Gradskoj opština Medijana, u saradnji sa Rotarakt klubom „Niš – Konstantin veliki“.

“Iako učenici pohađaju izborni predmet “Primenjene nauke” na kome uče o ekologiji, moram da apelujem na porodice učenika, jer znamo da sve polazi iz kuće i da ako roditelj svoje dete ne nauči, ne poduči i ne razvije svet o tome koliko je priroda važna za njega i njegove potomke, onda škola nije na lakom zadatku”, Jelena Milošević, direktorka škole.

Ivan Nikolić, većnik GO Medijana kazao je da je opština školi poklonila i pametnu u klupu koja se napaja pomoću solarnog panela gde đaci škole mogu da pune svoje telefone i da se priključe na wi – fi mrežu, kao i da su stare i osušene sadnice zanovljene novim.

On dodaje da je uređena i ozelenjena dvorišta, prethodnih godina, dobilo više vrtića niške „Pčelice“ i veliki broj osnovnih škola na teritoriji najveće niške opštine.

Zasađeno je preko 180 sadnica ukrasnih četinara, kako bi sredina, u kojoj borave najmlađi, bila uredna, čista i pogodna za sticanje prvih znanja u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Prema najavama, dvorište srednje Ekonomske škole u narednom periodu biće u oplemenjenom ambijentu.

“Smatramo da je jako bitno da se razvija svet o ekologiji, imamo čak i predmet koji se zove “Primenjene nauke” gde pored učenja imamo i radionice gde se razvija svest koliko treba da se vodi računa šta radimo i koliko smo odgovorni da očuvamo svoju planetu. Na tom predmetu najviše se uči o tome kako čovek treba da se ophodi prema svojoj planeti”, pojašnjava učenik drugog razreda gimnazije, Dušan Mladenović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Заменили зелену површину за црвену и посадили јелкице које неће штите од сунце, о какву примењену науку се овде прича?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com