Hronika

Dvojica Nišlija uhapšeno zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Prema zvaničnom saopštenju MUP – a, uhapšeni su S. J. (1971) iz Niša, bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i V. P. (1980) iz Niške Banje, odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća „Biro za inženjerske delatnosti“ u Nišu.

“S. J. se sumnjiči da je, krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom „Biro za inženjerske delatnosti“ kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako navode, na ovaj način je za firmu u kojoj je osumnjičeni V. P. odgovorno lice, pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.790.000 dinara, za koliko je oštećena obrazovna ustanova iz Niša.

S. J. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će V. P. biti priveden tužiocu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com