Virus KoronaZdravlje

Dvojica Indijaca, koja borave u Nišu zaražena koronom

Kod dvojice indijskih državljana, koji borave u Nišu, potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je za Niške Vesti direktor Doma zdravlja Niš dr Milorad Jerkan.

Oni su imali simptome bolesti, temperaturu, testirani su i odmah izolovani, kazao je Jerkan. Ta grupa Indijaca boravi u jednom hotelu u niškom naselju Brzi Brod, u kojem su i izolovani.

“Svi ostali Indijci su testirani i svi su negativni. Dvojica zaraženih nalazila su se u posebnoj grupi od 15 njih. Osim njih dvojice, nalazi kod ostalih 13, iz te grupe su negativni, ali je i njima određena samoizolacija. Za nekoliko dana ćemo ih ponovo testirati da bi bili sigurni”, istakao je Jerkan.

On je rekao da razloga za brigu nema. Pre ove grupe od 15 Indijaca, testirano je njih 200 i svi nalazi su negativni. Svi su došli vakcinisani u naš grad, potvrdio je direktor Doma zdravlja. Vakcinisana su i dvojica kojima je utvrđena korona.

“Oni imaju blagu kliničku sliku. Imaju temperaturu nešto više od 37. Nisu izlazili iz hotela, nisu bili u kontaktu sa ljudima, na vreme smo ih izolovali”, rekao je Jerkan.

O čitavom slučaju su obavešteni i pripadnici niške policijske uprave, koji po nekoliko puta dnevno obilaze hotel koji je sad delimično u funkciji karantina. Takođe, policija kontroliše i postupanje po naloženim merama.

Indijci, kao i svi ostali turisti, u našu zemlju ulaze sa negativnim PCR testom, a u Srbiji, kao zemlji na “zelenoj listi” borave uglavnom 14 dana, posle čega nastavalju put dalje, što turistički, što poslovno ka Kanadi, Saudijskoj Arabiji, UAE… Najveći broj njih u Srbiju dolazi vakcinisan, a ako to nisu, vakcinišu se u našoj zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ма, није могуће…..
    Размилели су се по целом граду, и после ми, грађани, треба да трпимо критике кризног штаба, великог вође и осталих који воде овај циркус??
    Јуче на раскрсници код Ипсилона (Чаир), тројица у групи стоје на ћошку и меркају беле жене док прелазе улицу и домунђавају се уз смејуљење. Јел’ то самоизолација?
    А, ова глупа изјава о томе да се невакцинисани вакцинишу овде- не треба ни да се коментарише. Срамота!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com