Politika

DVERI: Niški odbornici usvojili izmene Plana za Palilulu koji nisu ni videli. Više javno tužilaštvo oformilo predmet

Poslanica Dveri Tamara Milenković Кerković izjavila je da su niški odbornici „protivzakonito usvojili urbanistički plan za Palilulu koji nisu ni videli“, kako bi Кarićevoj firmi „Tesla park“ omogućili da zida obećano betonsko naselje na 3,5 hektara šume i zelenila na brdu iznad Stare ciglane, koje je Кomisija za planove, kako je istakla „otela“ od Nišlija izmenom Generalnog urbanističkog plana decembra 2021.

„Кao i sve dosadašnje faze u donošenju urbanističkog plana za Palilulu i poslednja sednica Skupštine grada održana 22. juna bila je puna nezakonitosti. Gradski odbornici glasali sa izmene Plana generalne regulacije Palilula koje nisu ni videli, jer se dokument sa Planom pojavio na gradskom sajtu tek dan kasnije, 23. juna“, navela je Milenković Kerković u pisanoj izjavi.

Ona je rekla da njen zahtev za skidanje sa dnevnog reda Izmena plana i za poništenje postupka, iako predat tri dana pred sednicu, „nije došao do gradskih odbornika“.

„Ovo nisu jedine zloupotrebe kriminalne klike iz gradske vlasti u slučaju ‘Tesla park’. Sve je u skupštinskoj proceduri bilo nezakonito i protivno Statutu grada Niša“, kazala je Milenković Kerković.

Dodala je da je time gradska vlast „opljačkala građane Niša za još jednu javnu zelenu površinu koja je bila predviđena za park, sport i rekreaciju, i to sve kako bi omogućila Кariću i ‘Tesla parku’ da zida stanove, koje se već prodaju u elitnom naselju takozvani ‘Betoven park’ – kako glasi reklama , iako nema ni građevinske dozvole a ni Plana detaljne regulacije“, rekla je Milenković Kerković.

Ona je napomenula da je Više javno tužilaštvo u Nišu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije  oformilo predmet koji sve zloupotebe u vezi ovih izmena PGR-a treba da ispita.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com