Politika

DVERI: Građani imaju pravo na informaciju o broju umrlih u Nišu

Iako je Niš jedno od najvećih žarišta pandemije korona virusa u Srbiji i jedan od gradova sa najvećim brojem umrlih, građani Niša nemaju zvaničnu informaciju o broju zaraženih, testiranih i, što je naročito važno- umrlih, smatra Gradski odbor Dveri.

 

“Već više od mesec dana mesec, od kako je nastupila prva smrt zbog korona virusa u Nišu, brojem umrlih i opštim zdravstvenim stanjem u gradu Nišu se manipuliše. Tako je bilo i dok je komandant kriznog štaba bio Darko Bulatović koji je očito zbog lošeg upravljanja krizom smenjen, tako je i sada kada krizom upravlja Dragana Sotirovski, a informacije iznosi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović”, navodi se u saopštenju ove stranke.

Sve Nišlije znaju da broj umrlih koji iznosi u medijima dr Tiodorović, dr Кon i ministar Nedimović ne odgovaraju istini. To je potvrdio i sam predsednik Vučić u izjavi za tv Pink, napominju u ovoj partiji u Nišu i dodaju da je stanje u gerontološkom centru dovelo  do toga da je Niš prvi grad koji već sada ima drugi talas pandemije, isključivo zbog nebrige nadležnih i katastrofalnog rukovodećeg kadra u institucijama.

“Ono o čemu se ćuti i što se prikriva jeste i stanje u specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“. Prema informacijama kojima Dveri dobijaju, od 30 bolesnika sa temperaturom i simptomima virusa, samo dvoje je testirano. Pravila procedure se ne poštuju, do skora su samo doktori, ali ne i medicinske sestre imali zaštitne skafandere i opremu. Sve vreme stanje u toj bolnici je katastrofalno”, ističu Dveri u saopštenju dostavljenom medijima.

 

GrO Dveri Niš su još  krajem marta zatražile da javnost u Nišu bude tačno i pravovremeno obaveštena o zdrvastvenom stanju i broju umrlih u Nišu.

Mi upozoravao javnost, a posebno vlast, da prestane sa manipulacijom brojem umrlih i krajnje ozbiljno se posveti privođenju krize kraju.

 

GrO Dveri Niš pita: Кoliki je broj umrlih građana Niša od virusa COVID – 19? Najbliži umrlih Nišlija to odlično znaju. To ni zvanični sajt gradskog preduzeća Gorica ne može da sakrije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com